Μαρμελάδα μήλο
Δημοσιεύτηκε 09 Νοέ, 2024 | In Ελληνική | από Γιώργος Αναστόπουλος
Συστατικά
- ◉ 1 κιλό μήλα, καθαρισμένα
- ◉ 500γρ. ζάχαρη
- ◉ 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
- ◉ 2 κλωναράκια αρμπαρόριζα
- ◉ 1 βανίλια
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
- Βάζουμε τα μήλα σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη.
- Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο, την βανίλια και την αρμπαρόριζα.
- Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το μήλο και τα υγρά αρχίζουν να πήζουν.
- Βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσει μία λεία υφή.
- Ρίχνουμε την μαρμελάδα σε βάζα κλείνοντας το καπάκι κατευθείαν και αναποδογυρίζοντας το βάζο.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
- Έτοιμο σε : 80 Λεπτά
- Course : Πρωινά
- Τύπος Συνταγής:Breakfast/Brunch
- Συστατικό : Αστεροειδής γλυκάνισος, Μήλα
- https://cookfood.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου