Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Κανείς δεν σε ξέχασε κατά λάθος!

 Κανείς δεν σε ξέχασε κατά λάθος!

Εκείνο το μήνυμα που έμεινε στο “παραδόθηκε” για ώρες. Ή το άλλο που έμεινε στο “διαβάστηκε” για μέρες. Εκείνο το τηλεφώνημα που παρέμεινε αναπάντητο και η κλήση δεν επεστράφει ποτέ. Εκείνο το “θα σου πω σύντομα” που δεν ειπώθηκε εδώ και καιρό… Όλα εκείνα που περίμενες και ποτέ δεν ήρθαν. Αναμονές επί αναμονών για το ποθητό και αμέτρητες δικαιολογίες στο κεφάλι σου σε απάντηση του “γιατί” που σε βασανίζει.
Μπορεί να το ξέχασε…
Μπορεί να μην πρόλαβε…
Μπορεί να του συνέβη κάτι σοβαρό…
Μπορεί να ξέχασε το κινητό του…

Ολόκληρη λίστα με δικαιολογίες στο κεφάλι σου, γιατί αρνείται η καρδιά (ή ο εγωισμός σου) να δεχτεί ότι μπορεί να συμβαίνει απλά το προφανές… δεν είσαι προτεραιότητα! Γιατί το ότι εσύ ενδιαφέρεσαι για κάποιον, δεν το κάνει αυτόματα αμοιβαίο. Το ότι εσύ νοιάζεσαι για κάποιον, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι νοιάζεται κι εκείνος για σένα. Γιατί όσο σκληρό κι αν ακούγεται, και το να μην παίρνεις μήνυμα, μήνυμα είναι.

Κι όχι, δεν είναι μ@λakas! Απλά δεν ενδιαφέρεται ή τουλάχιστον δεν ενδιαφέρεται αρκετά και ξέρεις, το να μην ενδιαφέρεται κάποιος για σένα, δεν είναι ποινικό αδίκημα! Δεν φταίει αν δεν νιώθει το ίδιο με σένα, είναι κι αυτή η πoutaνa η χημεία που παίζει τα δικά της παιχνίδια καμιά φορά. Μπορεί να συμβεί ακόμη κι αν είσαι ο πιο υπέροχος, ο πιο σούπερ άνθρωπος που υπάρχει! Δεν σε κάνει “λίγο” το να μην είσαι το αντικείμενο του πόθου, στο αντικείμενο του πόθου σου.

Το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζεις αυτή την (ok το ξέρω, πονάει η λέξη) απόρριψη! Γιατί αν νομίζεις πως ο επιμένων πάντα νικά και αποφασίσεις να συνεχίσεις να το παλεύεις μονόπλευρα, διεκδικώντας μια επικοινωνία που ο άλλος δεν δείχνει να καίγεται να έχει, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνεις ενοχλητικός. Και γραφικός. Κι ίσως τρομαχτικός! Κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν αντιστρέφεται, είναι σίγουρα κάτι που αν μπει στο μυαλό του άλλου, δύσκολα θα του βγει, στη σκέψη του θα είσαι πάντα ο επίμονος, ο εκνευριστικός, ο… αναξιοπρεπής. Κι ίσως σ’ αυτή την τελευταία λέξη θα πρέπει να σταθείς, γιατί η αξιοπρέπεια είναι απ’ τα πιο σημαντικά στοιχεία σ’ έναν άνθρωπο.

Κανείς δεν θέλει έναν αναξιοπρεπή άνθρωπο δίπλα του. Κανείς δεν θέλει έναν άνθρωπο που σέρνεται και παρακαλάει για λίγο ενδιαφέρον. Κανείς δεν θέλει έναν άνθρωπο που δεν ξέρει πού να σταματήσει να διεκδικεί επίμονα, ενώ δεν βλέπει πουθενά κανένα πράσινο φως. Κανείς δεν θέλει έναν τόσο αδύναμο άνθρωπο δίπλα του, κατάλαβες;
Να θυμάσαι… κανείς δεν σε ξέχασε κατά λάθος!


https://thewomen.gr/
Λένα Χρυσάφη

Συντάκτης

  • Αγάπα κάποιον που να σε κοιτά, σαν να είσαι κάτι το μαγικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κανείς δεν σε ξέχασε κατά λάθος!

  Κανείς δεν σε ξέχασε κατά λάθος! – Λένα Χρυσάφη – 23 Οκτωβρίου 2024 The Women Εκείνο το μήνυμα που έμεινε στο “παραδόθηκε” για ώρες. Ή το ...