Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Το χωριό του Πηλίου με το ποιοτικό χωνευτικό νερό που αναβλύζει από τις βρύσες

 Το χωριό του Πηλίου με το ποιοτικό χωνευτικό νερό που αναβλύζει από τις βρύσες


Τα Καλά Νερά βρίσκονται, μόλις, σε απόσταση 18 χλμ. μακριά από την πόλη του Βόλου. Η θέση του χωριού δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να το επισκεφθεί όλες τις εποχές του χρόνου. Το χωριό βρίσκεται πολύ κοντά στα ορεινά χωριά του Πηλίου, τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα από εκεί.

Είναι ένα χωριό πλούσιο σε βλάστηση, όπου τα πλατάνια, οι λεύκες και οι ευκάλυπτοι φθάνουν σχεδόν έως το κύμα και δημιουργούν ένα τοπίο που συνδυάζει το πράσινο με το γαλάζιο της θάλασσας, με υπέροχο ηλιοβασίλεμα!

Τα Καλά Νερά διαθέτουν μεγάλη πλατανοσκέπαστη παραλία με αμμουδιά, σε όλο το μήκος της οποίας «απλώνονται» καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες και πολλά καταλύματα. Επίσης, η παραλία διαθέτει προβλήτα, στην οποία δένουν ιδιωτικά σκάφη, καΐκια, βάρκες και εκδρομικά σκάφη.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μικρά, εκδρομικά καραβάκια πραγματοποιούν εκδρομές στον Παγασητικό Κόλπο, όπου ο ταξιδιώτης μπορεί να απολαύσει καλό φαγητό και κολύμπι σε απρόσιτες παραλίες.

Αν είστε τυχεροί, θα επισκεφτείτε το νησάκι Πρασούδα με το πανέμορφο, βυζαντινό εκκλησάκι και το Τρίκερι, που είναι ένα μικρό νησάκι απέναντι από το χωριό Τρίκερι panorama icon και την Αγία Κυριακή.

Η πρόσβαση στα Καλά Νερά είναι εύκολη και η τουριστική υποδομή είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, με αξιόλογη τουριστική κίνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τα τριήμερα ή τις ηλιόλουστες μέρες κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η αφθονία και η ποιότητα του χωνευτικού νερού, που αναβλύζει από τις πολλές βρύσες κοντά στη θάλασσα δικαιολογούν την ονομασία του χωριού.

Φυσικά, υπάρχουν υπέροχες διαδρομές για περιπατητές και φυσιολάτρες ,με λιθόστρωτα μονοπάτια, που συνδέουν τα Καλά Νερά με τις Μηλιές, όπου καταλήγει το παραδοσιακό τρενάκι «Μουτζούρης» από τα Άνω Λεχώνια, τη Βυζίτσα και τις Πινακάτες.

Τα Καλά Νερά φημίζονται για την ποιότητα της εξυπηρέτησης που προσφέρουν και μπορεί ο επισκέπτης να βρει πληθώρα καταστημάτων και χώρων ψυχαγωγίας ή εστίασης, καθώς και ένα μεγάλο αριθμό καταλυμάτων καλής ποιότητας, που είναι σε θέση να καλύψουν κάθε απαίτηση και να ανταποκριθούν σε κάθε βαλάντιο.

Πηγή: https://www.zoominpelion.com/

https://magnesianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι   Δημοσιεύτηκε   02 Οκτ, 2024 |   In  Ελληνική  |  από   Γιώργος Αναστόπουλος  | Χρόνος προετοιμασίας 10  Λ...