Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Το μυστικό της μακροζωίας των Αρχαίων Ελλήνων – Μια συνήθεια του χειμώνα

Το μυστικό της μακροζωίας των Αρχαίων Ελλήνων

 Μια συνήθεια του χειμώνα


EG HK από EG HK
  
in Viral

Μπορούμε να πετύχουμε την μακροζωία; Αυτό το ερώτημα απασχολούσε και τους Αρχαίους Έλληνες. Οι πρόγονοί μας έδιναν μεγάλη βάση σε καταστάσεις που μπορούσαν να βοηθήσουν το σώμα, αλλά και το πνεύμα.

Μια συνήθεια του χειμώνα, την οποία έχουμε ξεχάσει στις μέρες μας, υποστήριζε και ο Ιπποκράτης πως έχει ευεργετικές ικανότητες. Μπορεί να μην υπάρχει τρόπος ή μαγική συνταγή ώστε να εξασφαλίσει κανείς τη μακροζωία, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι τρόποι να τη διεκδικήσει.

Ο πατέρας της ιατρικής, λοιπόν, θεωρούσε πως το κρύο νερό είναι σαν ένα μαγικό φάρμακο για τον οργανισμό μας. Το μυστικό των Αρχαίων Ελλήνων για την μακροζωία ήταν η χειμερινή κολύμβηση!

Οι πρόγονοί μας βουτούσαν τον χειμώνα, ανεξαρτήτου καιρού. Μια συνήθεια που τους κρατούσε και γερούς και πιο νέους. Το κρύο νερό κάνει καλό στην καρδιά, στους πνεύμονες και στο μυαλό.

Το κυκλοφορικό σύστημα ενισχύεται και η υγεία του σώματος ανεβαίνει επίπεδο. Παράλληλα, ενισχύεται και η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, με ό,τι συνεπάγεται για την αντιμετώπιση των υπόλοιπων ασθενειών.

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com

https://financenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η διακήρυξη του Κύκλου της Βιέννης και η επικούρεια φιλοσοφία

  Η διακήρυξη του Κύκλου της Βιέννης και η επικούρεια φιλοσοφία Ο Κύκλος της Βιέννης * , στο μανιφέστο του, τη διακήρυξή του με τίτλο “ Η επ...