Συνταγή για τραγανές τηγανιτές πατάτες, σαν αυτές που τρώμε στα ταχυφαγάδικα.

Το κόλπο με το νερό και το ξύδι που θα της κάνει τραγανές και χρυσαφένιες

Υλικά

  • Πατατες 1-2 μεγάλες
  • Νερό 1 λίτρο περίπου
  • Ξύδι 5-6 κουταλιές της σούπας

Οι τηγανιτές πατάτες αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Μπορεί να μην είναι υγιεινές, αλλά που και που την κάνουμε τη χάρη στον εαυτό μας και τις απολαμβάνουμε.

Αν θέλετε να φτιάχνετε πάντα τραγανές τηγανιτές πατάτες τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το κόλπο με το νερό και το ξύδι. Καλύτερες και από ψητοπωλείου!

Εκτέλεση για το κόλπο με το νερό και το ξύδι για τραγανές τηγανιτές πατάτες

Αρχικά ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες ως συνήθως. Γεμίζουμε μία λεκάνη με νερό και προσθέτουμε στη λεκάνη και το ξύδι. Βουλιάζουμε τις πατάτες στο μείγμα και τις αφήνουμε να σταθούν για περίπου 20 λεπτά. Έπειτα τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε καλά.

Ζαχαρωμένες γλυκοπατάτες

Τηγανίζουμε στη φριτέζα για 4-5 λεπτά στους 150 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα ανεβάζουμε το καλάθι, ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για ακόμα 4-5 λεπτά, ανάλογα και πόσο χοντρές είναι οι πατάτες μας.

Tips για το κόλπο με το νερό και το ξύδι για τραγανές τηγανιτές πατάτες

Για ακόμη πιο τραγανές πατάτες, διαλέξτε ποικιλία πατάτας με λίγο άμυλο.

https://www.ifarsala.gr/