Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Λαμβάνετε συνεντεύξεις αλλά δεν έχετε προσφορές εργασίας;

 Δίνετε συνεντεύξεις αλλά δεν έχετε προσφορές εργασίας;

Βρήκατε τις θέσεις για τις οποίες θέλετε να υποβάλετε αίτηση και λάβατε τα χρονοδιαγράμματα συνεντεύξεων; Συγχαρητήρια! Πέρασες το πρώτο εμπόδιο στο κυνήγι εργασίας.

Αλλά μετά τις συνεντεύξεις, παρατηρείτε ότι δεν λαμβάνετε πρόταση για δουλειά; Εάν η απάντηση είναι ναι, μπορεί να υπάρξει αποσύνδεση που θα αναγκάσει τους εργοδότες να επανεξετάσουν να σας προσφέρουν δουλειά.

Μπορεί να σας απορρίψουν για πολλούς λόγους, από το να σας ξεπεράσουν οι πιο έμπειροι υποψήφιοι και να ανακατατάξετε την εταιρεία μέχρι την αναντιστοιχία των δεξιοτήτων σας. Όποιος και αν είναι ο λόγος που προκάλεσε την αποσύνδεση, υπάρχουν τρόποι για να τελειοποιήσετε την αίτησή σας για να σας βοηθήσουν να πετύχετε την επόμενη φορά που θα προγραμματιστείτε για συνέντευξη και είναι οι εξής:

Λάβετε σχόλια

Μπορεί να είναι τρομακτικό να ζητήσετε από έναν εργοδότη ή έναν διευθυντή προσλήψεων για σχόλια σχετικά με την αίτησή σας που απορρίφθηκε. Ωστόσο, αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα για να κατανοήσετε τι μπορείτε να βελτιώσετε για την επόμενη συνέντευξή σας. Παίρνοντας την πρωτοβουλία να αναζητήσουν σχόλια όσο η συνέντευξη είναι ακόμα φρέσκια στο μυαλό τους, δίνετε τη δυνατότητα στον εαυτό σας να μάθει και να αναπτυχθεί από την εμπειρία.

Αν και δεν θα απαντήσουν όλοι οι υπεύθυνοι προσλήψεων στο μήνυμά σας λόγω του πολυάσχολου προγράμματός τους, εκείνοι που θα είναι σε θέση να επισημάνουν ποια μέρη της αίτησής σας χρειάζονται ακόμα βελτίωση. Όταν τους στέλνετε μήνυμα για σχόλια, κρατήστε το μήνυμά σας συνοπτικό και επαγγελματικό.

Ελέγξτε τις προηγούμενες συνεντεύξεις σας

Είναι σημαντικό να αναθεωρήσετε τις προηγούμενες συνεντεύξεις σας και να εντοπίσετε τυχόν χαμένες ευκαιρίες που μπορεί να οδήγησαν σε απόρριψη. Αυτή η προληπτική προσέγγιση μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς εξελίχθηκε η συνέντευξη, τις απαντήσεις σας και τις ερωτήσεις που σας απασχόλησαν. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προετοιμαστείτε καλύτερα για μελλοντικές συνεντεύξεις και να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Εξασκηθείτε στις απαντήσεις της συνέντευξής σας

Είτε έχετε προγραμματίσει άλλη μια συνέντευξη είτε προετοιμάζεστε εκ των προτέρων, η εξάσκηση των απαντήσεών σας σε κοινές ερωτήσεις συνέντευξης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να ηρεμήσετε τα νεύρα σας. Κάνοντας εξάσκηση με έναν φίλο ή έναν προπονητή καριέρας, μπορείτε να λάβετε πολύτιμα σχόλια που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις απαντήσεις και τη στάση σας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, κάνοντάς σας να αισθάνεστε πιο έτοιμοι και σίγουροι για τον εαυτό σας.

Καθιερώστε το εμπορικό σήμα σας

Θα πρέπει επίσης να αναθεωρήσετε την επωνυμία σας, καθώς μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο δεν λαμβάνετε προσφορές εργασίας παρά τις συνεντεύξεις. Μια επωνυμία επιτρέπει σε ένα άτομο να δείξει τι τον κάνει μοναδικό και να αναδεικνύει καλύτερα τις αξίες και την εμπειρία του. Εάν ένας υπεύθυνος προσλήψεων δεν μπορεί να δει την επωνυμία σας στον τρόπο με τον οποίο απαντάτε σε ερωτήσεις και στα σημεία που σας κάνουν τον τέλειο υποψήφιο, μειώνει τις πιθανότητές σας να εξασφαλίσετε τη θέση εργασίας.

Βάλτε τον εαυτό σας στο ρόλο για τον οποίο κάνετε αίτηση

Θα πρέπει επίσης να μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας στον ρόλο για τον οποίο υποβάλλετε αίτηση για να δείτε πώς ανταποκρίνεστε ανάλογα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Διαβάστε προσεκτικά την περιγραφή της θέσης εργασίας για να δείτε τι αναζητά η εταιρεία και ποια άλλα χαρακτηριστικά πρέπει να έχετε για να θεωρηθείτε ο ιδανικός υποψήφιος. Η περιγραφή της θέσης θα υποδεικνύει τα χαρακτηριστικά ή τις δεξιότητες που εκτιμούν περισσότερο και εάν έχετε αυτές τις δεξιότητες, μπορείτε να επικοινωνήσετε καλύτερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Βελτιώστε το σετ δεξιοτήτων σας

Εάν αναθεωρήσετε το σύνολο δεξιοτήτων σας και δείτε ότι χρειάζεστε τις κατάλληλες δεξιότητες για τη θέση για την οποία υποβάλετε αίτηση, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να βελτιώσετε το σύνολο δεξιοτήτων σας για να προκριθείτε. Εγγραφείτε στα κατάλληλα μαθήματα που θα σας βοηθήσουν και ακόμα κι αν δεν έχετε τελειώσει με αυτά τα μαθήματα, μπορείτε να τα προσθέσετε στο βιογραφικό σας για να βοηθήσετε τους εργοδότες να γνωρίζουν ότι κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να βελτιώσετε το σύνολο των δεξιοτήτων σας.

Ζητήστε βοήθεια από έναν προπονητή καριέρας ή έναν μέντορα

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από έναν μέντορα ή έναν προπονητή καριέρας να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη στρατηγική της αίτησης και της συνέντευξης. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βρείτε θέσεις που μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για τη συγκεκριμένη εργασία για το σύνολο των δεξιοτήτων σας ή να σας δώσουν συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην επόμενη συνέντευξή σας.

Ρωτήστε το δίκτυό σας

Εναλλακτικά, μπορείτε να ζητήσετε από το δίκτυό σας να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την επιτυχία σας. Συνεργαστείτε με το δίκτυό σας που εργάζεται στον ίδιο κλάδο και ζητήστε τους να σας κάνουν παραπομπές ή συστάσεις. Μπορούν επίσης να σας κατευθύνουν στα κατάλληλα άτομα για να μιλήσετε για να βελτιώσετε την αίτησή σας.

Με το πόσο ανταγωνιστική είναι η αγορά εργασίας σήμερα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε όλους τους λόγους για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να πετύχετε στην αίτησή σας για δουλειά. Αφιερώστε χρόνο για να αναθεωρήσετε τις προηγούμενες συνεντεύξεις σας για να εντοπίσετε τομείς στους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την αίτησή σας και μην σταματήσετε να βελτιώνεστε στη διαδικασία. Μην φοβάστε να συνεχίσετε να προσπαθείτε και να βελτιώνετε την αίτησή σας.

Μόλις οι πιθανοί εργοδότες δουν αυτές τις βελτιώσεις, θα τους δώσει έναν ισχυρό λόγο να σας εξετάσουν για τη δουλειά.

https://middleme.net/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΛΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με απόπειρα εξαπάτησης πολιτών, μέσω απατηλών-κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων (Vishing)

  ΕΛΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με απόπειρα εξαπάτησης πολιτών, μέσω   απατηλών-κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων (Vishing) Γνωρίζεται ότι τις τελευτ...