Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

3 τρόποι για να γράψετε μια προσωπική δήλωση αποστολής που καθοδηγεί την καριέρα σας

 3 τρόποι για να γράψετε μια προσωπική δήλωση αποστολής που καθοδηγεί την καριέρα σας

Από την Kally στις 4 Οκτωβρίου 2024

Στον γρήγορο κόσμο μας, μπορεί να είναι δύσκολο για τους περισσότερους από εμάς να παρακολουθούμε τους στόχους, τις αξίες και τα όνειρά μας. Πολλοί περισπασμοί μας εμποδίζουν να κινηθούμε όπως θέλουμε, ειδικά όσον αφορά το πώς θέλουμε να αναπτυχθεί η καριέρα μας.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να επανέλθουμε σε καλό δρόμο όταν μας αποσπάται η προσοχή, και ένας από αυτούς είναι να έχουμε μια προσωπική δήλωση αποστολής. Η προσωπική δήλωση αποστολής είναι ένα γραπτό έγγραφο που υπογραμμίζει τους στόχους, τις αξίες και τις πεποιθήσεις σας, το οποίο θα σας βοηθήσει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις για την εργασία ή την προσωπική σας ζωή. Με ένα, μπορείτε να βρείτε ανακούφιση γνωρίζοντας ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο, παρακολουθώντας την τρέχουσα πρόοδό σας και ακόμη και προσδιορίζοντας ποιοι πρέπει να είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι.

Η δημιουργία μιας προσωπικής δήλωσης αποστολής μπορεί να ακούγεται εύκολη στην αρχή, αλλά η δημιουργία μιας είναι αρκετά δύσκολη. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις για τις προσωπικές δηλώσεις αποστολής ανάλογα με το πού σκοπεύετε να τις χρησιμοποιήσετε και τι πρέπει να περιλαμβάνει. Εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για την καριέρα σας, για παράδειγμα, η προσωπική δήλωση αποστολής σας θα χρησιμεύσει ως οδηγός σας και θα σας εξουσιοδοτήσει να παρουσιάσετε αυτό που σας κάνει μοναδικό στους μελλοντικούς εργοδότες. Θα ενημερώσει επίσης τους ανθρώπους εάν ανταποκρίνεστε στην αποστολή και το όραμά τους, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να συμμετάσχετε στην ομάδα τους.


Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, ακολουθούν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να γράψετε ένα για την καριέρα σας και να το γυαλίσετε στα πρότυπά σας:

Γνωρίστε τον σκοπό σας

Πριν γράψετε οτιδήποτε, είναι απαραίτητο να έχετε έναν ξεκάθαρο σκοπό. Ο σκοπός σας χρησιμεύει ως το κύριο θέμα της δήλωσης αποστολής σας, παρέχοντάς σας σαφή εστίαση και κατεύθυνση.

Μπορείτε να προσδιορίσετε τον σκοπό σας θέτοντας στον εαυτό σας βασικές ερωτήσεις. Ποιος είναι ο λόγος που ακολουθείτε την καριέρα στην οποία βρίσκεστε αυτή τη στιγμή; Λειτουργεί καλά με την προσωπική σας ζωή; Δυσκολεύεστε με την τρέχουσα καριέρα σας και θέλετε να σκεφτείτε μια νέα δουλειά;

Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να ευθυγραμμίσετε τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας σκοπούς όταν εξετάζετε το σκοπό σας για τη δήλωση αποστολής σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε την κατάλληλη αφήγηση με την οποία μπορείτε να σχετιστείτε όποτε τη διαβάζετε.

Γνωρίστε τις κύριες αξίες σας

Εκτός από το να γνωρίζετε τον σκοπό σας, πρέπει να είστε ξεκάθαροι για τις αξίες σας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη μια ιδέα για τις αξίες που θέλουμε, αλλά τείνουμε να τις ξεχνάμε κάθε φορά που σκοντάφτουμε ή είμαστε δυστυχισμένοι.

Όταν προσδιορίζετε τις κύριες αξίες σας, αναφέρετε αξίες που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε ή να αναπτύξετε καθώς αναπτύσσετε την καριέρα σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ενισχύσετε τον αντίκτυπό σας, την αυτοπεποίθηση και τη διαφορετικότητά σας, μπορείτε να τα αναφέρετε ως βασικές αξίες σας στη δήλωση αποστολής σας.

Προσδιορίστε πού θέλετε να πάτε στη συνέχεια

Πρέπει να ξέρετε πού θέλετε να προχωρήσει η καριέρα σας. Οι καριέρες συχνά διακλαδίζονται σε διάφορους τομείς, γεγονός που μπορεί να σας κάνει να χάσετε την εστίαση στους στόχους σας και ακόμη και να χάσετε το πάθος σας για την καριέρα που αρχικά επιλέξατε για τον εαυτό σας.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να μάθετε από πού να ξεκινήσετε, ξεκινήστε αναφέροντας τόσο τους μακροπρόθεσμους όσο και τους βραχυπρόθεσμους στόχους σας. Δείτε πώς μπορείτε να τα κάνετε διαχειρίσιμα για να προσεγγίσουν και να αναγνωρίσετε τις πιθανές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Μπορείτε επίσης να γράψετε για το τι σας ενέπνευσε να ακολουθήσετε την καριέρα σας και τους στόχους που αναφέρατε. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδέσετε τους στόχους σας με τον σκοπό και τις αξίες σας για να συνδέσετε τα πάντα μεταξύ τους.

Η σύνταξη μιας προσωπικής δήλωσης αποστολής μπορεί να είναι δύσκολη, αν δεν χρειάζεται να τη χρησιμοποιείτε συχνά. Ωστόσο, είναι καλό να έχετε είτε σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για τις επαγγελματικές σας κινήσεις είτε για να σας καθοδηγήσει στη ζωή. Όταν ολοκληρώσετε την προσωπική δήλωση αποστολής σας, θα νιώσετε σαν επίτευγμα. Και, όταν αισθάνεστε χαμένοι και αβέβαιοι για το αν παίρνετε μια τεράστια απόφαση, μπορεί να σας οδηγήσει ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Είναι σημαντικό να επισκέπτεστε και να αναθεωρείτε τακτικά την προσωπική δήλωση αποστολής σας, ειδικά όταν αντιμετωπίζετε σημαντικές αλλαγές στην καριέρα ή την προσωπική σας ζωή, για να διασφαλίσετε ότι παραμένει σχετική και ευθυγραμμισμένη με τους τρέχοντες στόχους και αξίες σας.

Έτσι, εάν εξακολουθείτε να χρειάζεται να αποκτήσετε ένα, κάντε το βήμα και αναπτύξτε ένα για τον εαυτό σας. Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω συμβουλές για να ξεκινήσετε και να καθοδηγήσετε τη διαδικασία γραφής σας. Θα είναι μια διαδικασία μάθησης καθώς προσπαθείτε να γράψετε και να γυαλίσετε τα πρώτα σας προσχέδια ώστε να ταιριάζουν με το σκοπό σας. Μην φοβάστε να επεξεργάζεστε συνεχώς τη δουλειά σας και να την κάνετε όσο πιο απλή γίνεται. Θυμηθείτε, δεν είστε το μόνο άτομο που θα διαβάσει τη δήλωση αποστολής σας εάν σας ζητηθεί να περάσετε μια από τον υποψήφιο εργοδότη σας.

https://middleme.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

3 τρόποι για να γράψετε μια προσωπική δήλωση αποστολής που καθοδηγεί την καριέρα σας

  3 τρόποι για να γράψετε μια προσωπική δήλωση αποστολής που καθοδηγεί την καριέρα σας Από  την Kally  στις  4 Οκτωβρίου 2024 Στον γρήγορο κ...