Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Οδηγός επιβίωσης του “εγώ” μας

Οδηγός επιβίωσης του “εγώ” μας

Το να φροντίζουμε το “εγώ” μας, έχει καταλήξει μια παρεξηγημένη έννοια. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο εγωισμός είναι αρνητικός και καταστροφικός για τους ίδιους αλλά και για τους ανθρώπους τριγύρω τους. Ο υγιής εγωισμός είναι απαραίτητος για την ποιοτική διαβίωση ενός ανθρώπου. Εγωισμός, σημαίνει φροντίζω τον εαυτό μου και το σώμα μου να είναι υγιή, τον καλλωπίζω, τον προσέχω και του παρέχω ό,τι χρειάζεται προκειμένου να είναι χαρούμενος. Υγιής εγωισμός σημαίνει κάνω το καλύτερο δυνατό για μένα, ώστε να είμαι πλήρης για να μπορώ να προσφέρω και στους άλλους.
Παρακάτω λοιπόν ακολουθεί ένας συνοπτικός οδηγός επιβίωσης του “εγώ” μας σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των γνωστών:

  1. Ξυπνάμε όσο πιο νωρίς γίνεται, όσο μας επιτρέπει ο εαυτός μας και όσο του επιτρέπουμε και εμείς. Έτσι θα έχουμε άπλετο χρόνο να απολαύσουμε τον καφέ μας, ή να κάνουμε τις πρωινές μας δουλειές χωρίς πίεση και άγχος, ή να κάνουμε την πρωινή γυμναστική μας, ή απλά να χαλαρώσουμε ή ό,τι άλλο μας ηρεμεί και θα μας δώσει την απαιτούμενη ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

  2. Αναζητούμε την θετική διάθεση και τους ανθρώπους εκείνους που θα μας περιστοιχίσουν, θα μας κάνουν χαρούμενους και θα μας βοηθήσουν με τον τρόπο τους στην προσωπική μας εξέλιξη… είτε επαγγελματικά, είτε ψυχικά, είτε πνευματικά, είτε οικονομικά, είτε σωματικά, είτε συναισθηματικά, είτε με οποιονδήποτε τρόπο, είτε με οποιονδήποτε συνδυασμό. Ανθρώπους που μας σέβονται και μας εκτιμούν, που ενδιαφέρονται για εμάς και που το δείχνουν με τον κάθε δυνατό τρόπο.

  3. Απολαμβάνουμε την κάθε λεπτομέρεια. Είτε αυτή είναι ένα καφές μόνοι μας, είτε με ένα φίλο μας, είτε το γεύμα μας, είτε η βόλτα με τον σκύλο μας, είτε το παιχνίδι με τα παιδιά μας, είτε ένα βιβλίο ή μια ταινία, είτε ένας ωραίος πίνακας, είτε, είτε είτε… Απολαμβάνουμε το κάθε τι που βιώνουμε, γιατί τώρα το βιώνουμε, αύριο δεν ξέρουμε… τώρα… μόνο το τώρα έχουμε γι’ αυτό ας ρουφήξουμε το παρόν, ας το μυρίσουμε, ας το γευτούμε, ας το νιώσουμε, ας το ζήσουμε!!!

  4. Διεκδίκησε χρόνο για τον εαυτό σου… δέκα λεπτά, είκοσι λεπτά, μια ώρα… όσο περισσότερο μπορείς για σένα. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, τα παιδιά κλαίνε, η δουλειά απαιτεί, όλοι κάτι ζητάνε, η μεγαλύτερη υποχρέωση όμως είναι προς τον εαυτό σου, να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για να μπορείς να συνεχίζεις και να έχεις την καλύτερη δυνατή απόδοση. Κάτσε κοίτα το ταβάνι, ξεκουράσου, διάβασε, χόρεψε, βάψε, διεκδίκησε χρόνο για σένα και κάνε ό,τι σε γεμίζει και σε χαλαρώνει για να αγαλλιάσει η ψυχή σου και ξανά προς τη δόξα τραβά…

  5. Γύμνασε το σώμα σου και φρόντισε την διατροφή σου. ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ. Το σώμα είναι η πιο τέλεια μηχανή, ό,τι το τροφοδοτούμε, προσφέρει. Κάνε οποιαδήποτε γυμναστική σε ευχαριστεί και σου βγαίνει αβίαστα, ένα απλό περπάτημα στην φύση, μια πολεμική τέχνη, γυμναστήριο, ποδήλατο, άθλημα, χορό, ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Η γυμναστική διατηρεί το σώμα μας υγιές, μας προσφέρει ένα καλοσχηματισμένο σώμα, μας δίνει χαρά και ευεξία.

  6. Γύμνασε το μυαλό σου! Διάβασε ένα βιβλίο, πήγαινε σε ένα σεμινάριο, μάθε κάτι καινούργιο, μια νέα δεξιοτεχνία, μια ξένη γλώσσα. Το μυαλό οφείλει να είναι σε εγρήγορση. Όσο εξελίσσεται, εξελισσόμαστε μαζί του.

  7. Κίνητρο και κινητοποίηση! Μην μένεις στάσιμος, η γη συνεχίζει να γυρίζει. Κινητοποιήσου, βρες το νόημα που θα σε κάνει το πρωί να ξυπνάς με χαρά, βρες τον χαμένο σου σκοπό, βρες το απόφθεγμα που σου ταιριάζει και λέγε το όλη μέρα, κάνε θετικές δηλώσεις, δες βιντεάκια που σε παροτρύνουν προς την εξέλιξή σου, διάβασε μαρτυρίες άλλων ανθρώπων που τα κατάφεραν πάρα τις αντιξοότητες, χόρεψε, τραγούδα, ζωγράφισε, βρες ένα κίνητρο ή και πολλά να σε εξελίξουν… Μόνο μην αφήνεσαι! Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά, μόνο μπροστά, αφέσου στην ροή, στην ροή της δικής σου εξέλιξης. Κινητοποιήσου! Η ζωή σε περιμένει…

  8. Αφέσου με το ρέμα. Όσο αντιστέκεσαι, τόσο μεγαλώνει η δυσκολία, τα κύματα μας χτυπάνε στην πλάτη μέχρι να αφεθούμε στην ροή… τότε απλά κυλάμε μαζί… έτσι είναι κι η ζωή. Αφέσου… κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς χωρίς να μιζεριάζεις και να αντιστέκεσαι, δεν ωφελεί. Μάθε, εξελίξου, προσπάθησε και κύλα μαζί με την ζωή. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ!!! «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ»

  9. Αυτογνωσία και αυτοαποδοχή! Η ιερότερη συνάντηση με τον εαυτό μας. ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ. Η δυσκολότερη αποστολή από όλες, μια συνεχής αναζήτηση… αξίζει όμως τον κόπο.
    « Άναψα ένα σπίρτο στο σκοτάδι μου. Τα τέρατα που ευελπιστούσα να πολεμήσω δεν ήταν εκεί… ήμουν μόνο εγώ!»
    «Όσο και αν αρνείσαι να δεις την πραγματικότητα, ο καθρέπτης δεν ψεύδεται, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να τον αντιμετωπίσεις.»
    «Η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής σου, είναι όταν θα κλείσουν οι προβολείς, να βγάλεις την μάσκα και να κοιτάξεις κατάματα τον εαυτό σου στον καθρέπτη! Η μεγαλύτερη μάχη… να τον αποδεχτείς!»
    Ανακάλυψε εσένα, χωρίς μάσκες, χωρίς περιτυλίγματα. Αγάπησε την αντανάκλασή σου, αποδέξου την γιατί είναι δικιά σου, συστηθείτε ξανά αν χρειαστεί, επαναπροσδιορίσου!

  10. Αγάπη… και μόνο αγάπη! Η αγάπη δίνει φτερά, δίνει ώθηση προς τα εμπρός, ασφάλεια και σιγουριά. Να είσαι εκεί που αγαπάς και εκεί που σε αγαπούν. Μεγαλύτερη ευτυχία δεν υπάρχει. Το σώμα φθείρεται, τα υλικά αγαθά χάνονται, το μόνο που μένει είναι η αγάπη! Αγαπήστε στον εαυτό σας, αγκαλιάστε τον, φροντίστε τον… και μετά όλους τους άλλους!
    «Αγαπημένε μου εαυτέ καλημέρα… ήθελα απλά να σου πω ότι σε αγαπώ και ότι μου λείπεις!»


  11. https://thewomen.gr/
    Stella

Συντάκτης

  • Stella

    Χάθηκα μες το ταξίδι της ζωής… σε κάποια στροφή παραστράτησα. Δεν πρόσεξα καν το σταθμό διαφυγής. Τώρα.. επιβιβάζομαι ξανά με συνεπιβάτη εμένα και ένα λευκό κομμάτι χαρτί. Καλό μας ταξίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια

  Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια Αντικλείδι Μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο; Πο...