Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη και οι δεξιότητες ανθρώπων είναι απαραίτητες για την επιτυχία στο χώρο εργασίας

 Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη και οι δεξιότητες ανθρώπων είναι απαραίτητες για την επιτυχία στο χώρο εργασίας

Από την Kally στις 25 Σεπτεμβρίου 2024

Η εισαγωγή της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης έχει μετατοπίσει δραματικά την παγκόσμια αγορά εργασίας χάρη στην ικανότητά της να αναδιαμορφώνει την εργασία όπως τη γνωρίζουμε. Οι παραδοσιακές θέσεις εργασίας εξελίσσονται, με ορισμένες να αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ άλλες έχουν νέους ρόλους για να προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές.

 Αυτές οι αλλαγές επισημαίνονται σε μεγάλο βαθμό στην τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, «Future of Jobs Report 2023». Η έκθεση αναφέρει λεπτομερώς ότι καθώς η τεχνητή νοημοσύνη υιοθετείται συνεχώς, σχεδόν οι μισοί έχουν εκφράσει ότι αναμένουν την αύξηση των θέσεων εργασίας με την εφαρμογή της. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που λένε ότι η μετατόπιση εργασίας είναι ακόμα δυνατή και ότι οι ρόλοι πρέπει να αλλάξουν για να προσαρμοστούν αυτές οι αλλαγές.


Κοιτάζοντας έξω από αυτήν την έκθεση, υπάρχουν μικτές αντιδράσεις σχετικά με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία. Ενώ ορισμένοι λένε ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες στη βελτίωση της παραγωγικότητας με την τεχνητή νοημοσύνη, εξακολουθεί να υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί να εκτοπίσει ρόλους και να δημιουργήσει ανασφάλεια στην εργασία. Αν και αυτές οι αντιδράσεις δικαιολογούνται κατά κάποιο τρόπο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη και οι δεξιότητες ανθρώπων χρειάζονται για έναν επιτυχημένο χώρο εργασίας.

Να γιατί η τεχνητή νοημοσύνη και οι δεξιότητες ανθρώπων είναι απαραίτητες για την επιτυχία στο χώρο εργασίας:

Η τεχνητή νοημοσύνη και οι δεξιότητες ανθρώπων λειτουργούν συγχρονισμένα

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου άνθρωποι και μηχανές συνεργάζονται, ενισχύοντας την παραγωγικότητα

ακόμα και δημιουργικότητα. Αυτό δεν είναι απλώς ένα όνειρο, αλλά μια πιθανή πραγματικότητα στην οποία μας οδηγεί η τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, για να μεταμορφώσει η τεχνητή νοημοσύνη πραγματικά την επαγγελματική ζωή, η ανθρώπινη συμμετοχή είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί η ομαλή ροή εργασίας.

Αυτές οι σκέψεις ήταν ένα όνειρο στο παρελθόν, αλλά τώρα γίνονται πραγματικότητα και η τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί τον δρόμο για να τις πραγματοποιήσει. Ωστόσο, για να επιτύχει η τεχνητή νοημοσύνη να αλλάξει την επαγγελματική ζωή, οι άνθρωποι πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία και να διασφαλίσουν ότι η εργασία ρέει ομαλά με τη χρήση της.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις θα βιώσουν επίσης τα ακόλουθα καθώς προσπαθούν να υιοθετήσουν μια ανοιχτή στάση με την τεχνητή νοημοσύνη και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων τους:

  • Πολλές θέσεις έχουν εξελιχθεί από τις παραμονές του 21ου αιώνα και η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της αλλαγής. Με την εφαρμογή του, οι βιομηχανίες μπορούν να αναμένουν ότι οι θέσεις θα συνεχίσουν να αλλάζουν ακόμη πιο γρήγορα
  • Η αύξηση των θέσεων με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργήσει υψηλή ζήτηση για αιτούντες με δεξιότητες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη
  • . Αυτό αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τους επαγγελματίες να προσαρμοστούν και να ευδοκιμήσουν στην εξελισσόμενη αγορά εργασίας.
  • Θα υπάρξει επίσης ζήτηση για δεξιότητες ανθρώπων σε αυτές τις νέες θέσεις εργασίας, επειδή οι δεξιότητες επικοινωνίας θα είναι κρίσιμες για τη συνεργασία και την επίλυση ζητημάτων. Ταυτόχρονα, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως καταλύτης για αυτήν την εξέλιξη.
  • Οι επαγγελματίες θα πρέπει να παραμείνουν μπροστά από το παιχνίδι όσον αφορά τις δεξιότητές τους και να προσαρμοστούν για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στη συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας.
  • Οι επιχειρήσεις που υποστηρίζουν ένα ισορροπημένο εργατικό δυναμικό χρησιμοποιώντας δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπους μπορούν να δημιουργήσουν μια κουλτούρα εργασίας που εκτιμά την προσαρμοστικότητα, τη δημιουργικότητα και την τεχνική επάρκεια. Αυτή η εργασιακή κουλτούρα θα οδηγήσει στη συνέχεια στην καινοτομία και την ανθεκτικότητα.
  • Οι θέσεις θα είναι επίσης καλύτερες επειδή η αύξηση των εργαζομένων με δεξιότητες σε ανθρώπους και δεξιότητες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη δείχνει τη σημασία της επάρκειας και της συμμετοχής στη σημερινή οικονομία.

Σημασία της επανεκπαίδευσης και της συμμετοχής για θέσεις εργασίας που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη

Είτε είστε επιχείρηση είτε επαγγελματίας, η επιτυχής μετάβαση στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης απαιτεί εστίαση στην ανανέωση των δεξιοτήτων και την ενσωμάτωση. Αυτή η προετοιμασία είναι απαραίτητη για τη μελλοντική αγορά εργασίας και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενδυναμωθούν οι περιθωριοποιημένοι τομείς κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης για να αποφευχθεί η απώλεια ευκαιριών στο μέλλον.

Η συμμετοχικότητα όχι μόνο ανοίγει πόρτες για τις επιχειρήσεις να εξετάσουν, αλλά τους επιτρέπει επίσης να επωφεληθούν από διαφορετικές προοπτικές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, καθιστώντας τα πιο προσιτά σε ένα ευρύτερο κοινό. Επιπλέον, η προώθηση της ένταξης μπορεί να βοηθήσει να γεφυρωθούν τα κενά και να εξαλειφθούν οι προκαταλήψεις.

Εάν δεν υποστηρίζονται η συμπερίληψη και η εκ νέου δεξιότητα, οι τεχνολογίες που θα δημιουργηθούν με τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσουν μόνο τις προκαταλήψεις ορισμένων μερών που είναι ήδη εναντίον της τεχνολογίας. Θα αποκλείει επίσης συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία που μπορεί να ωφεληθούν από την τεχνολογία, όπως οι εργαζόμενες μητέρες, τα άτομα με αναπηρίες και τα άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα. Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει επίσης να αναθεωρηθούν και να διορθωθούν και θα είναι πιο περίπλοκα.

Τελικές Σκέψεις

Όποια και αν είναι η γνώμη σας για την τεχνητή νοημοσύνη, θα είναι εδώ για να μείνει και θα συνεχίσει να αναδιαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε στις αντίστοιχες βιομηχανίες μας. Ωστόσο, μπορεί να σημαίνει περισσότερα από θέσεις εργασίας που απαιτούν ανθρώπινη παραγωγή. Η ανθρώπινη παραγωγή θα εξακολουθεί να είναι απαραίτητη και χωρίς αυτήν, οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα είναι σε θέση να παράγουν αποτελέσματα. Έτσι, εάν είστε στο φράχτη σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τη θέση της στον χώρο εργασίας σας, μην φοβάστε να τη δοκιμάσετε πρώτα και να δείτε πώς να την ενσωματώσετε στο περιβάλλον εργασίας σας.

https://middleme.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρματα μάχης προελαύνουν από το κέντρο του Βόλου – Τι συνέβη

Άρματα μάχης προελαύνουν από το κέντρο του Βόλου – Τι συνέβη  ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ/THENEWSPAPER.GR   28 Σεπτεμβρίου, 2024 10:18 Με απόρροια κοι...