Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με φρέσκο θυμάρι
Δημοσιεύτηκε 07 Σεπ, 2024 | In Διεθνής | από Γιώργος Αναστόπουλος |
Συστατικά
- ◉ 500γρ. ριγκατόνι
- Για τη σάλτσα ντομάτας
- ◉ 80γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- ◉ 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ◉ 200γρ. φρέσκιες ντομάτες, πολτοποιημένες
- ◉ 200γρ. ντοματοχυμός
- ◉ 40ml ελαιόλαδο
- ◉ 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- ◉ αλάτι
- ◉ πιπέρι
- ◉ ζάχαρη
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ριγκατόνι.
- Για τη σάλτσα. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ελαιόλαδο και προσθέτουμε πρώτα το κρεμμύδι και στη συνέχεια το σκόρδο. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε την πολτοποιημένη φρέσκια ντομάτα και τον ντοματοχυμό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το φρέσκο θυμάρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα.
- Μόλις βράσουν τα ριγκατόνι τα ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτα και ανακατεύουμε να καλύψει η σάλτσα όλα τα ριγκατόνι. Σερβίρουμε αμέσως.
- Μερίδες : 4
- Έτοιμο σε : 40 Λεπτά
- Course : Κυρίως πιάτα, Πρώτα πιάτα
- Τύπος Συνταγής:Ζυμαρικά και ζύμες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου