Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Μουδιασμένοι οι Βολιώτες με την αγορά ψαριών – Από που προέρχονται και τι επιλέγουν οι καταναλωτές [εικόνες και βίντεο]

 Μουδιασμένοι οι Βολιώτες με την αγορά ψαριών – Από που προέρχονται και τι επιλέγουν οι καταναλωτές [εικόνες και βίντεο]


Αναστάτωση έχει προκληθεί στις τάξεις των ιχθυοπωλών στο κέντρο του Βόλου αλλά και στις λαϊκές αγορές, καθώς μετά τα τελευταία γεγονότα με τα νεκρά ψάρια, πέραν της οικονομικής καταστροφής που έχουν υποστεί έχουν να αντιμετωπίσουν και τον δισταγμό των καταναλωτών στην αγορά θαλασσινών και ψαρικών.

Σε αυτοψία του TheNewspaper.gr στη Λαϊκή Αγορά της Νέας Δημητριάδας επί της οδού Ορμινίου, συνομιλήσαμε με αλιείς που πωλούν τα ψάρια τους στους πάγκους. Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε στον Σπύρο Μπαξεβάνο ο Τάκης Αλιάτης, τα ψάρια που πωλούνται στα καταστηματα και στις λαϊκές αγορές του Βόλου, προέρχονται κυρίως από Χαλκιδική και Εύβοια. Οι ιχθυόπωλες απεύθυνουν κάλεσμα στους Βολιώτες να τους εμπιστευτούν και επιστρέψουν στις διατροφικές τους συνήθειες και αγοράζουν και πάλι ψαρικά και θαλασσινά. Παράλληλα, οι αλιείς ξεκαθάρισαν σε όλους τους τόνους ότι τα ψάρια που τιθένται προς πώληση δεν προέρχονται από τον Παγασητικό.

Οι τιμές που πωλούνται τα ψάρια ευρείας κατανάλωσης κυμαίνονται από τρία έως και δέκα ευρώ ανά κιλό. Ενδεικτικά, από πέντε έως επτά ευρώ κοστίζει η σαρδέλα, από τρία έως επτά ο γαύρος, από πέντε έως οκτώ τα σαυρίδια, τα κοκκάλια και οι κολιοί. Τέλος, οι τσιπούρες πωλούνται από οκτώ έως δέκα ευρώ το κιλό, ενώ οκτώ έως δέκα ευρώ τα λαβράκια.

Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα το μέγεθος και την ποιότητα των ψαριών.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

https://www.thenewspaper.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια

  Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια Αντικλείδι Μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο; Πο...