Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Αν φέρεις αντικριστά δυο ανθρώπους με κοινό παρελθόν, ο ένας θα κατεβάσει το κεφάλι του…

 Αν φέρεις αντικριστά δυο ανθρώπους με κοινό παρελθόν, ο ένας θα κατεβάσει το κεφάλι του…

Πρόσφατα άκουσα ότι αν φέρεις αντικριστά δυο ανθρώπους που κάποτε έζησαν μαζί εμπειρίες, έρωτα, ακόμη και πόνο, ο ένας από τους δυο θα χαμηλώσει το κεφάλι του και θα προσπαθήσει να αποφύγει το βλέμμα σου. Πρόκειται για μια λαϊκή ρήση που συνδέεται άρρηκτα με την ψυχολογία και τα συναισθήματα.
Είτε από αμηχανία, όπου το αίσθημα της βλεμματικής επαφής θα κάνει το άλλο πρόσωπο να νιώσει άσχημα, είτε από θλίψη, ενοχή, μεταμέλεια για όλα όσα έχουν συμβεί. Μη μπορώντας να συγκρατήσει τη φωτιά που έχει ξεσπάσει μέσα του, αντιδρά αντανακλαστικά, όπως όταν βρίσκεται κάποιος σε καταστάσεις κινδύνου. Ο οργανισμός αμύνεται με όποιον τρόπο βρει άμεσο και διαθέσιμο την εκάστοτε στιγμή.
Αναφερόμαστε σε έναν κοινό και ανθρώπινο τρόπο αντίστασης, που πολλές φορές πραγματώνεται αυτόματα και αβίαστα. Πόσο μάλλον στην ελληνική κοινωνία, τέτοιες ρήσεις δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν καθημερινά και σημαντικά ζητήματα της πορείας τους.

Μη νιώσεις λοιπόν άβολα αν ποτέ είσαι ο αποδέκτης μιας τέτοιας εμπειρίας. Μην ντραπείς λεπτό, ούτε στιγμή για το παρελθόν σου. Αν έχεις καθαρή συνείδηση, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
Μην νιώσεις αμήχανα μπροστά στη θέαση δυο ματιών που καρφώνονται στο πάτωμα κι όχι σε εσένα.
Να είσαι περήφανη που δεν είσαι εσύ αυτή που κατεβάζει το κεφάλι!
Αυτή είναι η δύναμη σου…
Αυτή είναι η πραγματική νίκη…


https://thewomen.gr/
Αικατερίνη Χριστοδούλου
https://oneirwnpenes.blogspot.com/

Συντάκτης

  • Αικατερίνη Χριστοδούλου

    Η Χριστοδούλου Αικατερίνη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Eίναι Φιλόλογος, απόφοιτη της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία. Τα ενδιαφέροντα της διευρύνονται και στον κλάδο ομορφιάς, με διακρίσεις σε διαγωνισμούς, μιας και είναι απόφοιτη σχολής Αισθητικής και Κομμωτικής τέχνης. Δηλώνει λάτρης της ποίησης και της λογοτεχνίας. Έλαβε το Β’ Βραβείο Ποίησης Ελεύθερου στίχου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης το 2021. Aρθρογραφεί σε ιστολόγια ψυχαγωγίας, ηλεκτρονικά περιοδικά και αναρτά το έργο της στη συγγραφική πλατφόρμα του Wattpad. Eίναι συντάκτης στο λογοτεχνικό blog Ονείρων Πένες. Ποιήματα της έχουν αναρτηθεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά και σελίδες τέχνης . Όσοι την γνωρίζουν, την χαρακτηρίζουν ως μια αθεράπευτα ρομαντική προσωπικότητα που ονειρεύεται να ζήσει το δικό της παραμύθι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χωρίς εσένα ο χρόνος κυλάει αλλιώς…

Χωρίς εσένα ο χρόνος κυλάει αλλιώς… – Sasa Ken – 16 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Χωρίς εσένα ο χρόνος κυλάει αλλιώς… Κλείδωσε τα αισθήματά μου...