Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Τα έμαθες τα νέα; Με το φτύσιμο κολλάνε μόνο τα γραμματόσημα!

 Τα έμαθες τα νέα; 

Με το φτύσιμο κολλάνε μόνο τα γραμματόσημα!

Φοράς το μπλαζέ υφάκι, το σαγηνευτικό χαμόγελο και το μεθυστικό άρωμά σου.
Φοράς το αινιγματικό βλέμμα, το δήθεν ανεπιτήδευτο περπάτημα και το καλό σου πουκάμισο.
Φοράς εκείνη τη στάση που ουρλιάζει από μακριά “μπορώ να έχω ό,τι θελήσω”, “ο κόσμος όλος μου ανήκει”, με ματιά γεμάτη υπεροψία, που κάπου διάβασες πως γοητεύει, πως κάνει τα πόδια των γυναικών να λυγίζουν.
Λιγομίλητος, λακωνικός σχεδόν. Μυστηριώδης, τουλάχιστον μύθος! Φοράς όλα αυτά και ντύνεσαι ο ακαταμάχητος γόης, πρώτος στις προτιμήσεις των γυναικών, όνειρο κάθε θηλυκού.
Χμ…

Να μένεις αξέχαστος, να γίνεσαι απωθημένο, να κατατάσσεσαι στα άπιαστα. Να σε ποθούν, να σε ζηλεύουν, να σε διεκδικούν απεγνωσμένα. Να σε ψάχνουν και να χάνεσαι. Να σε αναζητούν και να αναστενάζεις βαριεστημένα. Να σε παρακαλάνε και να τις “φτύνεις”. Μάλιστα…
Μα κοίτα να δεις ένα αστείο τώρα… Κοίτα να δεις πως όλα τα παραπάνω, μπορεί να σε κάνουν ποθητό (μπορεί λέω!) κάπου εκεί στην εφηβεία, που τα κοριτσάκια “κολλάνε” με κάτι τέτοιους τύπους, δήθεν αδιάφορους και δήθεν ενδιαφέροντες. Κοίτα που κάπου εκεί στην εφηβεία, έχουν πέραση τα κακά παιδιά, γιατί μετά από λίγα χρόνια, δυο τρία χαστούκια ζωής και μιας εσάνς ωριμότητας, αυτοί οι τύποι μοιάζουν τουλάχιστον… γελοίοι.

Κοίτα που, εκείνες οι τακτικές που κάπου διάβασες κι αποφάσισες να ξεπατικώσεις, δεν είναι και τόσο αποτελεσματικές τελικά!
Κοίτα που τα αληθινά βλέμματα, τα φωτεινά χαμόγελα και η ανεπιτήδευτη έκφραση συναισθημάτων και “θέλω”, νικούν κατά κράτος τα μπλαζέ υφάκια, τα αινιγματικά βλέμματα και τις ήξεις αφήξεις δηλώσεις.
Κοίτα που τελικά, παρά τα όσα ίσως διάβασες κι αποφάσισες να ξεπατικώσεις, μοναδικός είναι ο άντρας που ξέρει τι θέλει και τολμά να το δηλώσει καθαρά και ξάστερα, αξέχαστος είναι ο άντρας που μπορεί να στηρίξει με πράξη τον κάθε λόγο του κι όχι εκείνος που παίζει παιχνιδάκια κατάκτησης για να τονώσει το “εγώ” του.

Κοίτα που αυτοί οι τύποι με το αινιγματικό βλέμμα και το δήθεν ανεπιτήδευτο περπάτημα, μένουν στον άσσο τελικά, αγκαλιά με την υπεροψία και την ψεύτικη αυτοπεποίθησή τους.
Κοίτα που με το φτύσιμο τελικά, κολλάνε μόνο τα γραμματόσημα!
Αλήθειες να “πουλάτε” αγάπες, “πιάνουν” περισσότερο από κάτι μυστηριώδη βλέμματα.


https://thewomen.gr/
Κική Γιοβανοπούλου

Συντάκτης

  • Κική Γιοβανοπούλου

    Γράφω γιατί αυτή είναι η δική μου ψυχοθεραπεία. Για μένα γράφω. Για να σκοτώνω τους προσωπικούς μου δαίμονες. Ίσως όμως, κάπου μέσα στις γραμμές μου, βρεις και τους δικούς σου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μίλτος Σαχτούρης – Ὀρυχεῖο

  Μίλτος Σαχτούρης – Ὀρυχεῖο Σοῦ γράφω γεμάτη τρόμο μέσα ἀπὸ μιὰ στοὰ νυχτερινὴ φωτισμένη ἀπὸ μίαν ἐλάχιστη λάμπα σὰ δαχτυλίθρα ἕνα βαγόνι π...