Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Στέλιος Λημνιός: «Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η ΔΕΥΑΜΒ»

 Στέλιος Λημνιός: «Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η ΔΕΥΑΜΒ»


Δεν εξηγεί η ΔΕΥΑΜΒ το «άνοιγμα» για ποσό 12 εκ ευρώ

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας είναι η ΔΕΥΑΜΒ σύμφωνα με δήλωση του δημοτικού συμβούλου και μέλους του ΔΣ της Επιχείρησης κ. Στέλιου Λημνιού, καθώς σήμερα κατά τη διάρκεια του οικονομικού απολογισμού του 2023, φάνηκε ότι η ΔΕΥΑΜΒ χρωστά 22 εκ ευρώ στη ΔΕΗ και  άλλα 12 εκ. ευρώ χωρίς όμως οι ιθύνοντες να δίνουν εξηγήσεις πως δημιουργήθηκε αυτή η μεγάλη οφειλή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λημνιός «σήμερα, το δεύτερο θέμα της τακτική συνεδρίασης αφορούσε τον απολογισμό του έτους 2023. Ήρθαν οι εισηγήσεις λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση, χθες το απόγευμα πήραμε τις εισηγήσεις και δεν υπήρχε χρόνος για να ψάξει κανείς διεξοδικά όλα αυτά τα νούμερα πως κατανεμήθηκαν και με ποιο τρόπο.

Παρόλα αυτά δεν υπήρχε έκθεση ορκωτών λογιστών που έπρεπε υποχρεωτικά να συνοδεύει τις εισηγήσεις προκειμένου το ΔΣ να επικυρώσει τον οικονομικό απολογισμό του 2023.

Αυτό δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά παρά το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους αποφασίστηκε ποια εταιρεία θα αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών για το έτος 2023.

Πέρασαν από τότε περίπου δέκα μήνες και δεν είχαμε από τότε αποτέλεσμα.

Το δεύτερο είναι ότι υπήρχαν κάποια ποσά που δημιουργούσαν εύλογα ερωτήματα. Υπάρχει μία υποχρέωση της ΔΕΥΑΜΒ 34εκ ευρώ, μέσα εκεί είναι το ενεργειακό κόστος που παραδέχτηκε η διοίκηση ότι είναι προς τη ΔΕΗ 22 εκ ευρώ σήμερα, ένα τεράστιο νούμερο και για τα υπόλοιπα εκατομμύρια αρνήθηκαν να μας δώσουν απαντήσεις και να πουν πως κατανέμονται αυτές οι υποχρεώσεις.

Επομένως υπάρχει ένα άνοιγμα αδικαιολόγητο, γιατί τα χρέη προς τη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα 12 εκ αφορούν κωδικούς ανταποδοτικών χρημάτων , δηλαδή αυτά που πληρώνει ο καταναλωτής προκειμένου η ΔΕΥΑΜΒ να πορευτεί στην καθημερινότητά της.

Μένω στα ζητήματα τα οικονομικά. Εκτιμώ προσωπικά ότι η ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία. Άλλωστε σε τεχνικό επίπεδο τη διαχείριση των τεχνικών έργων έχει αναλάβει με προγραμματική σύμβαση η ΕΥΔΑΠ αυτό δηλώνει αδυναμία εκτέλεσης έργων και να δούμε πως να διαχειριστούμε το θέμα».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Συμμαχία για τον Βόλο θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να μπορέσει να ελεγχθεί συνολικά ο πρόεδρος και ο δήμαρχος για ό,τι συμβαίνει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

https://magnesianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι αν ζήσεις το παραμύθι… παρακάτω τι;

  Κι αν ζήσεις το παραμύθι… παρακάτω τι; – Θώμη Μπαλτσαβιά – 23 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Το δικό μου παραμύθι το είχα φτιάξει πολύ νωρίς μ...