Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Αυτός ο χάρτης της NASA δείχνει τον αόρατο φονιά του πλανήτη μας! (video)

 

Αυτός ο χάρτης της NASA δείχνει τον αόρατο φονιά του πλανήτη μας! (video)


Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι αυτές οι οποίες θερμαίνουν συνεχώς το πλανήτη μας και όλοι μας βλέπουμε τα αποτελέσματα τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού. Τον Ιούλιο, ο πλανήτης σημείωνε διαδοχικά ρεκόρ πιο υψηλής θερμοκρασίας. Και αυτός ο χάρτης της NASA δείχνει έναν αόρατο φονιά.

Η NASA χαρτογραφεί τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, και ένα  video από το Scientific Visualization Studio της NASA παρουσιάζει πως ο άνεμος και τα ρεύματα του αέρα μεταφέρουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα γύρω από την ατμόσφαιρα της Γης.

Το  video αποτυπώνει όμως και κάτι ακόμη πιο σημαντικό. Ανεξάρτητα από το που προέρχονται οι εκπομπές, αυτές είναι κάτι που μας επηρεάζει όλους μας. Πάνω από τις ΗΠΑ, τη Νότια Ασία και την Κίνα, το μεγαλύτερο μέρος του άνθρακα προέρχεται από τη βιομηχανία, τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας και τις μεταφορές. Αλλά πάνω από την Αφρική και τη Νότια Αμερική, οι περισσότερες εκπομπές προέρχονται από την καύση, όπως τις δασικές πυρκαγιές και από τον καθαρισμό της γης. Και φυσικά έχουμε και τη σημαντικότερη αιτία εκπομπών, τα ορυκτά καύσιμα όπως το πετρέλαιο και ο άνθρακας.

Ολόκληρες οι απεικονίσεις για όποιον ενδιαφέρεται είναι διαθέσιμες εδώ

https://techmaniacs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια

  Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια Αντικλείδι Μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο; Πο...