Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

LIVE: Ισραήλ και Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν χτυπήματα – Το φυτίλι άναψε στον Λίβανο, θα κάψει τη Μέση Ανατολή;

LIVE: Ισραήλ και Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν χτυπήματα – Το φυτίλι άναψε στον Λίβανο, θα κάψει τη Μέση Ανατολή;

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 8:17

 320 ρουκέτες εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, που απαντά με βομβαρδισμό στόχων της στον Λίβανο - Συνεχής ενημέρωση

Η ανάφλεξη άρχισε από τον Λίβανο. Κόντρα στις πληροφορίες που ήθελαν το Ιράν να «εκδικείται» πρώτο με μία επίθεση στο Ισραήλ τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, ήταν τελικά η Χεζμπολάχ εκείνη που εξαπέλυσε μπαράζ πυραύλων, ρουκετών και drones ως αντίποινα στη δολοφονία του δικού της ηγετικού στελέχους, Φαούντ Σουκρ στη Βηρυτό.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει στόχους της λιβανέζικης, εξτρεμιστικής οργάνωσης στον Λίβανο σε μία «πράξη αυτοάμυνας», ενώ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις που προμηνύονται ραγδαίες. Η Μέση Ανατολή είναι στο χείλος μία γενικευμένης σύρραξης.

Το εάν τελικά θα οδηγηθεί σε έναν περιφερειακό πόλεμο, εξαρτάται εν πολλοίς από το πότε, πώς και με τι σφοδρότητα θα εμπλακεί το Ιράν.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

8 λεπτά πριν
To Iron Dome του Ισραήλ εν δράσει (βίντεο)



9 λεπτά πριν
Οι ρουκέτες «χτυπούν» και τις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο

Η νέα αυτή ανάφλεξη έρχεται την ώρα που η Αίγυπτος φιλοξενεί στο Κάιρο έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Οι ελπίδες για θετική εξέλιξη «καίγονται» και πάλι.


Το Ιράν στηρίζει τόσο τη Χαμάς όσο και τη Χεζμπολάχ, όπως επίσης και άλλες εξτρεμιστικές ομάδες στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη.

21 λεπτά πριν
«Απόλυτη επιτυχία» στην πρώτη φάση - Δεύτερο μπαράζ με drones κατά «επιθυμητού στόχου»

Η Χεζμπολάχ λέει ότι η «πρώτη φάση» της απάντησης στο Ισραήλ έχει ολοκληρωθεί με «απόλυτη επιτυχία».


Η εξτρεμιστική ομάδα είπε ότι αυτή η φάση επικεντρώθηκε στη στόχευση ισραηλινών στρατιωτικών τοποθεσιών που θα εμπόδιζαν το Ισραήλ να αναχαιτίσει ένα δεύτερο μπαράζ επιθέσεων με drone που στοχεύει σε «επιθυμητό στόχο βαθιά μέσα στην οντότητα», χωρίς να διευκρινίσει ποιος είναι αυτός ο στόχος.


Στη συνέχεια, η Χεζμπολάχ απαρίθμησε πολλές τοποθεσίες που λέει ότι στόχευσε με επιτυχία την Κυριακή, προσθέτοντας ότι εκτόξευσε 320 ρουκέτες προς το Ισραήλ και ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εισήλθαν στο ισραηλινό έδαφος με επιτυχία.


Η Χεζμπολάχ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι επιδρομές ήταν ως απάντηση στη δολοφονία του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή Fu'ad Shukr και άλλων τον περασμένο μήνα.


Updated: 17 λεπτά πριν
41 λεπτά πριν
Περπάτημα στην παραλία, αλλά στο βάθος καπνός στον Τύρο του Λιβάνου


REUTERS/Aziz Taher

42 λεπτά πριν
Νετανιάχου: Όποιος μας πληγώνει, τον πληγώνουμε

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε κατά την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας στο Τελ Αβίβ.


Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τη χώρα μας, να επιστρέψουμε τους κατοίκους του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους και να συνεχίσουμε να τηρούμε έναν απλό κανόνα: όποιος μας πληγώνει, τον πληγώνουμε», είπε.


Προληπτικά χτυπήματα έναντι της απειλής

Ο Νετανιάχου είπε ότι ο ισραηλινός στρατός ενήργησε «προληπτικά για να απομακρύνει την απειλή» αφού εντόπισε προετοιμασίες της Χεζμπολάχ για επίθεση στο Ισραήλ.

«Οι IDF εργάζονται από τότε εντατικά για να αποτρέψουν τις απειλές», τόνισε.


«Κατέστρεψαν χιλιάδες ρουκέτες που στόχευαν στο βόρειο τμήμα της χώρας. Επίσης, αποτρέπουν πολλές άλλες απειλές και λειτουργεί με μεγάλη δύναμη – τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση».

Updated: 36 λεπτά πριν
μία ώρα πριν

Ένας νεκρός σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε πόλη στο νότιο τμήμα του Λιβάνου

μία ώρα πριν
Η κίνηση πάνω από τον εναέριο χώρο Ισραήλ - Λιβάνου

Πηγή: Flightradar24

μία ώρα πριν
Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Οι αναχωρήσεις και αφίξεις επιβατών πρόκειται να επαναληφθούν στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το BBC.


Για ένα διάστημα τις τελευταίες ώρες όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο είχαν ακυρωθεί ή εκτραπεί.


Όμως, η Αρχή Αερολιμένων του Ισραήλ αναφέρει τώρα ότι το Μπεν Γκουριόν «λειτουργεί και πάλι σύμφωνα με το πρόγραμμα - συμπεριλαμβανομένων των αναχωρήσεων και των αφίξεων».

μία ώρα πριν
Καπνός στη λιβανέζικη πόλη Khiam

REUTERS/Karamallah Daher

μία ώρα πριν
Ισραηλινό μαχητικό στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ

ATEF SAFADI/EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σουβλάκι: Γιατί μετατρέπεται σε... πολυτέλεια και πού θα φτάσει η τιμή του

  Σουβλάκι: Γιατί μετατρέπεται σε... πολυτέλεια και πού θα φτάσει η τιμή του Σουβλάκι (Unsplash) Το σουβλάκι μετατρέπεται σε... φαγητό πολυ...