Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Μοσχάρι γιουβέτσι

Μοσχάρι γιουβέτσι

 Μοσχάρι γιουβέτσι

Ένα παραδοσιακό και άκρως γευστικό μοσχάρι γιουβέτσι είναι η πρότασή μας για σήμερα!!

Ξεκινάμε με την επιλογή του μοσχαρίσιου κρέατος. Διαλέγουμε ένα κομμάτι το οποίο όταν θα έχει βράσει θα είναι μαλακό και η σάλτσα του θα είναι γευστική. Αυτό το πετυχαίνουμε συνήθως με ένα κομμάτι κρέατος όπως το ”ποντίκι”. Το μοσχαρίσιο ποντίκι είναι πλούσιο σε κολλαγόνο και εξαιρετικό για ζωμούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει τη σάλτσα και γενικά το φαγητό, γευστικά πλούσιο!! Υπάρχουν κάποιοι όμως που τους είναι αντιαισθητικά αυτά τα ”ζελεδάκια” στο κρέας. Αν λοιπόν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ”ποντίκι” τότε το κιλότο είναι το επόμενο που σας προτείνουμε. Το κιλότο είναι ένας μυς που ταιριάζει σε φαγητά υγρής θερμότητας και γίνεται εξίσου μαλακό όταν βράσει.

Το κριθαράκι που θα χρησιμοποιήσουμε είναι είτε το μέτριο είτε το χοντρό. Το βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το βρασμένο κρέας και τη σάλτσα που θα προκύψει από το βράσιμο. Το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί να προσθέσετε έξτρα νερό προτού βάλετε το φαγητό στο φούρνο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η γεύση της αρχικής σάλτσας. Για να το αποφύγετε αυτό μπορείτε εξ αρχής να βάλετε περισσότερο νερό στην κατσαρόλα ώστε να μην χρειαστεί έξτρα νερό μετά στο ταψί.

Το μοσχάρι γιουβέτσι είναι ένα φαγητό που θα πρέπει να έχει έντονη την κόκκινη σάλτσα. Για να το πετύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε πελτέ ντομάτας εκτός από ντομάτες κονκασέ.


    Text size  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το χωριό του Πηλίου που σε καλεί σε μια απόδραση στο παρελθόν

  Το χωριό του Πηλίου που σε καλεί σε μια απόδραση στο παρελθόν Δημοσιεύθηκε  19/09/2024 21:30 Τροποποιήθηκε  22:02 Σκαρφαλωμένη σε μια κατα...