Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Δύο απίστευτες (κι όμως, αληθινές) πινακίδες στη Σαντορίνη…

 Δύο απίστευτες (κι όμως, αληθινές) πινακίδες στη Σαντορίνη…

“Ντόπιοι, μη σηκώνεστε για να κάτσουν οι τουρίστες…!”

Η Σαντορίνη βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης φέτος το καλοκαίρι λόγω του τεράστιου αριθμού τουριστών που φθάνει στο νησί και τα προβλήματα που δημιουργούνται, ενώ αντιδράσεις είχε ξεσηκώσει και η προτροπή αξιωματούχου του νησιού προς τους ντόπιους να παραμείνουν σπίτια τους γιατί αναμένονται σε μια μέρα 17.000 τουρίστες!
Όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει στο να φτάσουμε στο σημείο να υπάρχουν πλέον στα μαγαζιά ταμπέλες οι οποίες καλούν τους ντόπιους να μην παραχωρούν τις καρέκλες τους στους τουρίστες και ότι μπορούν να κάτσουν κανονικά ακόμα και όταν έρθουν οι ξένοι επισκέπτες!
Πιο συγκεκριμένα το κατάστημα «Σύνειμι» έβγαλε μια ταμπέλα στην οποίο έγραφε χαρακτηριστικά: «ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να σηκώνεστε για να κάτσουν οι ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ. Θα τους φέρουμε καρέκλες ΕΜΕΙΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ».
Μάλιστα στην πίσω πλευρά, υπάρχει μια αντίστοιχη παράκληση, προς τους τουρίστες αυτή τη φορά, που γράφει το εξής: «DEAR TOURISTS, If a Greek offers you their seat, they’re being too polite. Please DON’T accept it. WE will bring you a chair. Thank you»
Η μετάφραση του μηνύματος είναι: «Αγαπητοί τουρίστες, αν ένας Έλληνας σας προσφέρει τη θέση σου, είναι υπερβολικά ευγενικός. Σας παρακαλούμε να μην το δεχτείτε. Θα σας φέρουμε εμείς μια καρέκλα».

https://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σπιτικό Σουβλάκι Κεμπάπ με Πατάτες

  Σπιτικό Σουβλάκι Κεμπάπ με Πατάτες ΥΛΙΚΑ   : Για το κεμπάπ 500 γρ. κιμά ανάμικτο της αρεσκείας σας 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο 2 σκελίδες ...