Οι παλιές νοικοκυρές είχαν τα μυστικά τους στην κουζίνα. Ένα από αυτά είναι τόσο απλό όσο και αποτελεσματικό. Μάθε πώς μια δόση αλάτι μπορεί να κάνει το μαγείρεμά σου πιο εύκολο και πιο ευχάριστο. Ένα κόλπο της γιαγιάς που αξίζει να ξέρεις.

Ο λόγος που βάζεις αλάτι στο μπουκάλι του λαδιού

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα μπαχαρικά στην κουζίνα, μαζί με το πιπέρι. Είναι απαραίτητο σε κάθε παρασκευασμένο προϊόν, είτε είναι γλυκό είτε αλμυρό προϊόν, και έχει πολλές χρήσεις. Έχει έως και 14.000 διαφορετικές χρήσεις, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις. Το χρησιμοποιούμε για να καρυκεύουμε και να συντηρούμε τα τρόφιμα, για να καθαρίζουμε τις λιπαρές επιφάνειες και να αφαιρούμε λεκέδες. Αλλά να τι συμβαίνει αν βάλετε αλάτι στο μπουκάλι του λαδιού.

Είναι ένα αποτελεσματικό κόλπο και σώζει τις νοικοκυρές από μεγάλο πρόβλημα όταν ετοιμάζουν διάφορα πιάτα. Όποιος έχει χρησιμοποιήσει ποτέ λάδι ξέρει ότι «πηδάει» κατά το μαγείρεμα. Για να μην ξανασυμβεί όμως αυτό, βάλτε μια δόση αλάτι στο μπουκάλι του λαδιού. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιφάνειες στην κουζίνα δεν θα είναι πλέον γεμάτες πιτσιλιές και δυσάρεστες μυρωδιές.

Μια άλλη λύση που λειτουργεί εξίσου καλά για να μην σβήσει το λάδι όταν τηγανίζετε κάτι είναι να προσθέσετε μια δόση αλάτι στο τηγάνι πριν προσθέσετε το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά.

Αλάτι στον καφέ

Το αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα κόλπα στην κουζίνα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα συμβεί αν προσθέσετε αλάτι στον καφέ σας ή ένα ποτήρι κρασί;

Όσον αφορά τον καφέ, το αλάτι έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό σε διάφορους πολιτισμούς. Ο καφές μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους: σκέτος, με γάλα, ζεστός, με πάγο. Ωστόσο, η γεύση του περιέχει ένα βασικό χαρακτηριστικό: την πικράδα. Για να αντιμετωπίσουν αυτή την πικρή γεύση, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να προσθέσουν ζάχαρη.

Όμως, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, υπάρχει ένα άλλο συστατικό που μειώνει ακόμη περισσότερο αυτή τη γεύση: το αλάτι. Έτσι, μια δόση αλάτι σε ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να εξουδετερώσει την πικρή γεύση.

Αλάτι στο ποτήρι του κρασιού

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά πριν ρίξετε το κρασί στο ποτήρι, προσθέτετε μια δόση αλάτι. Ο Nathan Myhrvold, πρώην διευθυντής του τμήματος τεχνολογίας της Microsoft, ανακάλυψε ότι μια δόση αλάτι στο ποτήρι μπορεί να εξομαλύνει και να εξισορροπεί τη γεύση ενός κρασιού.

Πηγή: neamatia.gr

https://www.ifarsala.gr/