Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

LIVE: Στο Μιλγουόκι ο Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του – Όλα τα νεότερα στοιχεία για τον δράστη και τις έρευνες

 LIVE: Στο Μιλγουόκι ο Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του – Όλα τα νεότερα στοιχεία για τον δράστη και τις έρευνες

Σοβαρά ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας - Οι αντιδράσεις, τα ντοκουμέντα και οι εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα

Στο Μιλγουόκι βρίσκεται σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ για το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, όπου θα λάβει και επισήμως το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, που σηματοδότησε ένα νέο σκοτεινό κεφάλαιο πολιτικής βίας στις ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει δώσει εντολή για ανεξάρτητη έρευνα για μέτρα ασφαλείας,  ενώ σε διάγγελμά του από το Οβάλ Γραφείο ζήτησε από όλους να ρίξουν τους τόνους, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του FBI. Το μεγάλο ερώτημα βεβαίως είναι το πώς ένας 20χρονος με τουφέκι στο χέρι, σκαρφάλωσε ανενόχλητος σε στέγη κτιρίου – σε απόσταση μόλις 120 μέτρων από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.  Σκότωσε έναν 50χρονο και τραυμάτισε ακόμη δύο σοβαρά. Μαρτυρίες συμμαθητών του Τόμας Κρουκς κάνουν λόγο για ένα καλό, ήσυχο παιδί, που δεν μιλούσε για πολιτική. Ορισμένοι τον παρουσιάζουν ως μοναχικό τύπο, που δέχθηκε ανελέητο μπούλινγκ στο σχολείο. 

Συνεχής ενημέρωση για όλα τα νεότερα δεδομένα των ερευνών.

7 λεπτά πριν
Κάμαλα Χάρις: Οι απόπειρες δολοφονίας δεν έχουν θέση στο έθνος μας

«Οι απόπειρες δολοφονίας δεν έχουν θέση στο έθνος μας ή οπουδήποτε αλλού. Ο Νταγκ (σ.σ. ο σύζυγός της) και εγώ προσευχόμαστε για την οικογένεια του θύματος που δολοφονήθηκε άσκοπα χθες και ελπίζουμε σε ταχεία ανάρρωση για τους τραυματίες.», σημείωσε η Αμερικανίδα Αντιπρόεδρος.







9 λεπτά πριν
Ο Μπάιντεν αναβάλλει την επίσκεψη στο Τέξας

Ο Τζο Μπάιντεν, όπως αναφέραμε, θα επιστρέψει στην προεκλογική εκστρατεία αυτή την εβδομάδα, η οποία περιλαμβάνει μια κεντρική ομιλία στο συνέδριο της NAACP στο Λας Βέγκας την Τρίτη.


Το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα ταξίδι του προέδρου στην Προεδρική Βιβλιοθήκη LBJ στο Όστιν αναβλήθηκε.



32 λεπτά πριν

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων είπε ότι δεν έχει κανένα λόγο να αμφιβάλλει για την ικανότητα του προέδρου Τζο Μπάιντεν να ηγηθεί.


Ο στρατηγός Τσαρλς Κ Μπράουν, Τζούνιορ είπε ότι ο Μπάιντεν ήταν σε όλες τις συναντήσεις τους σε πολύ καλή κατάσταση.


Ο Μπράουν καταδίκασε επίσης την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.


«Δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να λειτουργούμε σε μια δημοκρατία. Και δεν είναι ένας τρόπος για να λύσουμε τις διαφορές μας».

36 λεπτά πριν

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση παραμένουν οι δύο άνδρες που τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη κατά την προεκλογική ομιλία του Τραμπ.



39 λεπτά πριν
Καταδικάζει την επίθεση και η Σαουδική Αραβία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.


«Το βασίλειο εκφράζει την καταδίκη και την καταγγελία του για την απόπειρα κατά της ζωής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ», ανέφερε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.


Εξέφρασε επίσης την «απόλυτη αλληλεγγύη του» στις ΗΠΑ, «στον πρώην πρόεδρο και στην οικογένειά του», ενώ διαβεβαίωσε πως απορρίπτει «τη βία σε όλες τις μορφές της».


Ακόμη, το ΥΠΕΞ στο Ριάντ ανέφερε πως απευθύνει τα «συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αποβιώσαντος και στον φίλο αμερικανικό λαό», προσθέτοντας πως «εύχεται ταχεία ανάρρωση σε αυτούς που τραυματίστηκαν»..

42 λεπτά πριν

Η Αμερική και ο κόσμος έχουν σταθερά στραμμένο το βλέμμα στον Τραμπ.

Reuters


μία ώρα πριν

Η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ στην Πενσιλβάνια, τελικά, τον μεταλλάσσει σε μάρτυρα και ήρωα. Τα κίνητρα του 20χρονου δράστη δεν θα γίνουν γνωστά με σιγουριά. Ούτε αν ήταν απλά ένας «μοναχικός λύκος» ή όργανο ενός ευρύτερου σχεδίου.Ναι, όταν πυροβολούνται οι πρόεδροι, η χώρα τείνει να συσπειρώνεται γύρω τους. Οι Αμερικανοί μιλούν για το «Rally around the flag» (συσπείρωση γύρω από τη σημαία). Το εθνικό τραύμα οδηγεί στην ενότητα.

μία ώρα πριν
50.000 μέλη στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων - Ο Τραμπ θα αποκαλύψει τον υποψήφιο αντιπρόεδρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αποκαλύψει σήμερα, στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Μιλγουόκι, ποιος θα σταθεί στο πλευρό του ως υποψήφιος αντιπρόεδρος.

Περίπου 50.000 μέλη των Ρεπουμπλικάνων αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο συνέδριο, που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με τους συνέδρους να δίνουν και επισήμως το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στον Τραμπ.

Δεν περιμένουμε φωνές κριτικής, ούτε αντιπαραθέσεις, αλλά περισσότερο μία εξύμνηση του θάρρους που έδειξε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Η εικόνα με την υψωμένη γροθιά και το αίμα να τρέχει στο πρόσωπό του, εκτιμάται ότι του δίνει επιπλέον ώθηση για επιστροφή στον Λευκό Οίκο.


μία ώρα πριν

Καυστικό τρολάρισμα από τον Έλον Μασκ στο CNN για τον τρόπο κάλυψης των γεγονότων. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής των Tesla και Space X δηλώνει πια ανοιχτά τη στήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ και συνεχίζει την αντιπαράθεσή του με μέσα που θεωρούνται πιο κοντά στους Δημοκρατικούς.



μία ώρα πριν
Επικονωνία Τζιλ Μπάιντεν - Μελάνια Τραμπ

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικά με την πρώην πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ.


 REUTERS/Octavio Jones

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλτσχάιμερ: Πόσα αυγά πρέπει να τρώνε οι άνω των 50 ετών για να μειώσουν κατά 47% τον κίνδυνο

Αλτσχάιμερ: Πόσα αυγά πρέπει να τρώνε οι άνω των 50 ετών για να μειώσουν κατά 47% τον κίνδυνο Μαριάννα Σπανού   Τα   αυγά   αποτελούσαν βασι...