Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Βυζαντινό

 Βυζαντινό

Βυζαντινό


Βυζαντινό ή πολίτικο, το απόλυτο γλυκό!!! Μόνο έτσι θα μπορούσα να χαρακτηρίσω αυτόν τον συνδυασμό τις κρέμας με την αρωματική, σιροπιασμένη βάση και την ελαφριά στρώση σαντιγύ στο πάνω μέρος του.

Η βάση αποτελείται από σιμιγδάλι, ζάχαρη, γάλα, μπέικιν πάουντερ και σκόνη μαστίχας. Μέσα στο μείγμα ταιριάζει πολύ και το μαχλέπι. Όλο αυτό το μείγμα ψήνεται στο φούρνο και στη συνέχεια όσο είναι ζεστό σιροπιάζεται με κρύο σιρόπι.

Η κρέμα είναι σχετικά εύκολη καθώς βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρις ότου να αρχίσει να σφίγγει η κρέμα. Μόλις σιροπιάσουμε τη βάση και ετοιμάσουμε και την κρέμα, στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει τελείως η κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες και στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω μία λεπτή στρώση σαντιγύ.

Ξαναβάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξει και η σαντιγύ και στη συνέχεια είναι έτοιμο για κατανάλωση. Προτού το κόψουμε πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλλας.

Το βυζαντινό μπορούμε να το σερβίρουμε στο τέλος ενός γεύματος, σε ένα μπουφέ γλυκών κομμένο σε μικρά κομμάτια ή συνοδεύοντας τον καφέ ή το τσάι.

Αν θέλετε μία vegan έκδοση τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με ρόφημα αμυγδάλου ή με ρόφημα καρύδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χωρίς εσένα ο χρόνος κυλάει αλλιώς…

Χωρίς εσένα ο χρόνος κυλάει αλλιώς… – Sasa Ken – 16 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Χωρίς εσένα ο χρόνος κυλάει αλλιώς… Κλείδωσε τα αισθήματά μου...