Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Πληρωμένοι έρωτες…

  Πληρωμένοι έρωτες…

«Τόσος καιρός χαμένος, τόσος χρόνος άσκοπος σε λάθος χέρια, σε λάθος αγκαλιά» έλεγε ξανά και ξανά…
Ξέρεις, υπάρχουν κάποιες φορές που όλα συνωμοτούν για να μάθεις την αλήθεια. Εκεί που δεν το περιμένεις, εκεί που έχεις ηρεμήσει και όλα ακολουθούν το ρυθμό τους, ξαφνικά και εμφανίζεται.
Καλοθελητές τους ονομάζεις; Προστασία; Όπως κι αν το θέσεις, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Σου ανοίγουν τα μάτια!
Σου ρίχνουν ένα χαστούκι, άουτς! Τόσο δυνατό, που αρχίζουν και γυρίζουν όλα γύρω σου.
Όλο τον ουρανό με τ’ άστρα μη σου πω και το σύμπαν γνωρίζεις από την αρχή! Μεταξύ σοβαρού και αστείου, αυτό συμβαίνει. Το σοκ είναι τόσο μεγάλο που κι εσύ ο ίδιος δε μπορείς να το αντιληφθείς.

Πληρωμένα λόγια, πληρωμένοι έρωτες εδώ, εκεί, παντού γύρω μας.
Μια τίμια συναλλαγή χέρι με χέρι με την απόλαυση. Το αντίτιμο ακριβό, αλλά η συνείδηση ήσυχη;
Αυτά κι άλλα πολλά έρχονται να προστεθούν στην ανιαρή καθημερινότητα. Το συναίσθημα πάει περίπατο μα η εικόνα φανταχτερή, ολοζώντανη είναι, εκεί, να σου επιδεικνύει την τόσο «τέλεια» ζωή.
Πίσω από πανάκριβα εστιατόρια, φοίνικες, παραλίες, αγκαλιές, χαμόγελα κρύβεται ένας άλλος κόσμος. Ένας κόσμος βουτηγμένος στο ψέμα, ακολουθώντας τα πρότυπα της ποπ κουλτούρας ώστε να είναι αρεστός σε όλους.

Και μια μέρα, το «βασίλειο» που έχτισες πάνω σε χάρτινες τράπουλες, με ένα απλό φύσημα, κατακερματίζεται μπροστά σου.
Αυτή η «αληθινή αγάπη», όπως τη βάφτισες, την οποία πάλεψες να κρατήσεις με νύχια και με δόντια, χάνεται σε δευτερόλεπτα. Ψάχνει άλλον «βασιλιά» με δυνατότερες βάσεις για να χτίσει το παλάτι της. Τον δικό της μικρόκοσμο.
Ποτέ δε θα μπορέσει να αντικαταστήσει την αληθινή επαφή δυο ανθρώπων. Πάντοτε θα είναι ένα αναπλήρωμα, ένα υποκατάστατο. Πάντοτε θα ψάχνει για το ιδανικό, το άπιαστο, μα ποτέ δε θα είναι ευχαριστημένη. Στην επόμενη γωνία θα σε περιμένει κάποιος άλλος, κάποια άλλη και η ξέφρενη τοξική πορεία θα συνεχίζεται…
Θα παίξεις στον επόμενο γύρο ή θα πας πάσο;
Η επιλογή δική σου…


https://thewomen.gr/
Αικατερίνη Χριστοδούλου
https://oneirwnpenes.blogspot.com/

Συντάκτης

  • Αικατερίνη Χριστοδούλου

    Η Χριστοδούλου Αικατερίνη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Eίναι Φιλόλογος, απόφοιτη της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία. Τα ενδιαφέροντα της διευρύνονται και στον κλάδο ομορφιάς, με διακρίσεις σε διαγωνισμούς, μιας και είναι απόφοιτη σχολής Αισθητικής και Κομμωτικής τέχνης. Δηλώνει λάτρης της ποίησης και της λογοτεχνίας. Έλαβε το Β’ Βραβείο Ποίησης Ελεύθερου στίχου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης το 2021. Aρθρογραφεί σε ιστολόγια ψυχαγωγίας, ηλεκτρονικά περιοδικά και αναρτά το έργο της στη συγγραφική πλατφόρμα του Wattpad. Eίναι συντάκτης στο λογοτεχνικό blog Ονείρων Πένες. Ποιήματα της έχουν αναρτηθεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά και σελίδες τέχνης . Όσοι την γνωρίζουν, την χαρακτηρίζουν ως μια αθεράπευτα ρομαντική προσωπικότητα που ονειρεύεται να ζήσει το δικό της παραμύθι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια

  Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια Αντικλείδι Μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο; Πο...