Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Δίχτυ ασφαλείας

 Δίχτυ ασφαλείας

Ως κοινωνικά όντα, επιλέγουμε γύρω μας άτομα με τα οποία ταιριάζουμε, έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και περνάμε καλά. Φίλους που εμπιστευόμαστε, μα με τους οποίους πάνω απ’ όλα αισθανόμαστε άνετα να είμαστε ο εαυτός μας. Γιατί αυτό χρειαζόμαστε περισσότερο: την αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας.
Για αυτό επιλέγουμε την ‘φυλή’ μας. Για αυτό και καθώς μεγαλώνουμε, τα άτομα του περίγυρού μας αλλάζουν και ανανεώνονται. Λίγοι είναι αυτοί που μένουν. Δοκιμάζονται στο πέρασμα του χρόνου, στις σκιές της καθημερινότητας, στις ηλιαχτίδες των χαρούμενων στιγμών και κυρίως στις συννεφιασμένες περιόδους μας.

Εκείνοι που παραμένουν είναι εκείνοι που πραγματικά αξίζουν να είναι στη ζωή μας. Είναι το δίχτυ ασφαλείας μας.
Στις πιο απροσδόκητες δυσκολίες μας, είναι εκείνοι που θα μας υποστηρίξουν, που θα τρέξουν κοντά μας, που θα μας σώσουν.
Είναι εκείνοι που θα στεναχωρηθούν, θα ξαγρυπνήσουν, θα αγωνιούν όταν αρρωστήσεις. Που θα σε έχουν έννοια και θα σε ψάξουν όταν έχεις μέρες να επικοινωνήσεις. Είναι εκείνοι που μετέπειτα θα σε βοηθήσουν να σταθείς στα πόδια σου και θα σου μεταδώσουν την υπομονή που εσύ δεν έχεις ώστε να επανέλθεις πλήρως. Είναι εκείνοι που θα χαίρονται με τις χαρές σου κι ας είναι οι πιο μικρές – όπως το να κάνεις ένα βήμα περισσότερο κάθε μέρα. Κι όμως, είναι εκείνοι οι αληθινοί άνθρωποι που αποδεικνύονται οι πιο αγνές καρδιές.

Με αυτούς θα ταιριάξεις γιατί θα νιώθεις ασφάλεια, σεβασμό και αγάπη.
Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.


Μαρία-Χριστίνα Δουλάμη 

https://thewomen.gr/
*https://mcswhispers.wordpress.com/

Συντάκτης

  • Μαρία-Χριστίνα Δουλάμη

    Γράφω πολύ. Γράφω γιατί έτσι ταξιδεύω, ονειρεύομαι και επικοινωνώ. Κι επειδή εκεί ανάμεσα στις λέξεις βρίσκω το φως που διώχνει τα σκοτάδια μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

3 τρόποι για να γράψετε μια προσωπική δήλωση αποστολής που καθοδηγεί την καριέρα σας

  3 τρόποι για να γράψετε μια προσωπική δήλωση αποστολής που καθοδηγεί την καριέρα σας Από  την Kally  στις  4 Οκτωβρίου 2024 Στον γρήγορο κ...