Κρέπες με ψητά λαχανικά
Δημοσιεύτηκε 29 Ιούν, 2024 | In Διεθνής | Από Γιώργος Αναστόπουλος |
Συστατικά
- Για τη ζύμη
- ◉ 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ◉ 1 αυγό
- ◉ 500ml γάλα
- ◉ 35ml ηλιέλαιο
- ◉ 5γρ. αλάτι
- ◉ 5γρ. ζάχαρη
- Για τη γέμιση
- ◉ 1/2 πιπεριά πράσινη
- ◉ 1/2 πιπεριά κόκκινη
- ◉ 1/2 πιπεριά κίτρινη
- ◉ 1 μελιτζάνα
- ◉ 1 κολοκυθάκι
- ◉ 300γρ. μανιτάρια λευκά
- ◉ μπεσαμέλ
- ◉ τυρί γκούντα
- Για το ψήσιμο
- ◉ κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
- Για τη ζύμη. Βάζουμε σε μία μπασίνα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το φουέ προσθέτοντας λίγο - λίγο το αλεύρι. Θέλουμε να δημιουργηθεί ένας παχύς χυλός. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο. Πριν ξεκινήσουμε το ψήσιμο της κρέπας, ανακατεύουμε το μείγμα και στη συνέχεια βάζουμε μια κουταλιά σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο το έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και γυρνάμε από την άλλη πλευρά ψήνοντας αντιστοίχως.
- Για τη γέμιση. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα ψήνουμε είτε στη σχάρα είτε στο φούρνο. Κάνουμε το ίδιο και με τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Μόλις ψηθούν τα λαχανικά τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Φτιάχνουμε μία μπεσαμέλ και την προσθέτουμε στα κομμένα λαχανικά. Προσθέτουμε το τριμμένο γκούντα και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε σε ένα πάγκο τα φύλλα κρέπας και τα γεμίζουμε με τη γέμιση των λαχανικών. Τυλίγουμε τις κρέπες και τις τοποθετούμε στο ταψί. Χύνουμε από πάνω κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα.
- Μερίδες : 6
- Έτοιμο σε : 70 Λεπτά
- Course : Πρώτα πιάτα
- Τύπος Συνταγής:Ζυμαρικά και ζύμες
- Συστατικό : Αλεύρι, Αυγά, Γάλα, Κολοκυθάκια, Κρέμα γάλακτος, Μανιτάρια, Μελιτζάνα, Πιπεριές κίτρινες, Πιπεριές κόκκινες, Πιπεριές πράσινες
- https://cookfood.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου