Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Γεμιστές Μελιτζάνες στην κατσαρόλα

 Γεμιστές Μελιτζάνες στην κατσαρόλα

Υλικά

Μελιτζάνες ανάλογα το μέγεθος
και όσες χωράνε... στην κατσρόλα μας
Ρύζι, κ. σούπας όσες και οι μελιτζάνες μας
συν δύο κουταλιές ακόμη...
5 ντομάτες ώριμες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανός
λίγο φρέσκο δυόσμος
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Υλικά : 4-5 μερίδες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες μας.


Κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι στο μέρος του κοτσανιού, το κομμάτι αυτό θα αποτελέσει το καπάκι για τις μελιτζάνες μας.
Μ' ένα κουτάλι, μαχαίρι ή ό,τι σας βολεύει καλύτερα, αδειάζουμε το εσωτερικό (ψίχα) τους και το τοποθετούμε σ' ένα μπολ.


Τις τοποθετούμε όρθιες σε μία κατσαρόλα και αναμένουν...


Σε μία πλασοτέ κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι για να κάψει...
Προσθέτουμε το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε.
Εν τω μεταξύ έχουμε πολτοποιήσει το εσωτερικό από τις μελιτζάνες και το σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι και το φέρνουμε κάνα δύο - τρεις βόλτες.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες μας, τις τρεις από τις πέντε, τις δύο τις κρατάμε για το τέλος...


Ανακατεύουμε...
Σβήνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε μαϊντανό και δυόσμο, ψιλοκομμένα.


Αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες μας.
Τις σκεπάζουμε με το καπάκι τους.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε λάδι, τις δύο ντομάτες που έχουμε αφήσει στην άκρη, πολτοποιημένες.
Νερό, λίγο παραπάνω από τη μέση στις μελιτζάνες.
Αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (βράσουν) οι μελιτζάνες μας και να δέσει η σάλτσα μας.

Καλή Επιτυχία!
https://www.gandmclub.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είναι στιγμές που η άβυσσος με καταπίνει…

Είναι στιγμές που η άβυσσος με καταπίνει… – Άνδρεα Αρβανιτίδου  GynaikaEimai 4 Νοεμβρίου 2024 Στιγμές είτε συχνές είτε διαρκούν λίγο, υπάρχο...