Με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών σε προϊόν καπνιστής πέστροφας, διότι υπάρχει κίνδυνος λοίμωξης.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί προϊόν «ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ DODONI» με αριθμό παρτίδας 01280524 και ημερομηνία λήξης 07/10/2024, που παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση TSIALIOS FARM ΤΣΙΑΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ & ΚΩΝ/ΝΟΣ Ο.Ε., να μην το καταναλώσουν, καθώς, μετά από δειγματοληψία του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes στο δείγμα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Η λιστερίωση είναι μια σοβαρή λοίμωξη (ζωονόσος), η οποία προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων από το βακτηρίδιο Listeria monocytogenes (λιστέρια η μονοκυτταρογόνος), και προκαλεί σοβαρή κλινική εικόνα στα νεογνά, στους ενήλικες με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και σοβαρές επιπλοκές στα έμβρυα (οι έγκυες γυναίκες εκδηλώνουν ήπια νόσο).

https://www.onmed.gr/