Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Έτσι θα είναι οι άνθρωποι το έτος 3000, τρελό σενάριο (βίντεο)

 

Έτσι θα είναι οι άνθρωποι το έτος 3000, τρελό σενάριο (βίντεο)

Το μοντέλο "Mindy" δείχνει ότι η υπερβολική χρήση τεχνολογίας μπορεί να μας οδηγήσει σε σωματικές αλλαγές που δεν είναι καθόλου κολακευτικές.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς θα είναι οι άνθρωποι στο μέλλον; Επιστήμονες έχουν δημιουργήσει μια προσομοίωση που προβλέπει μερικές ενδιαφέρουσες αλλαγές στην ανθρώπινη εξέλιξη μέχρι το έτος 3000, αν οι τρέχουσες τάσεις τεχνολογίας συνεχιστούν.

Το μοντέλο, που ονομάζεται “Mindy”, δείχνει ότι η υπερβολική χρήση τεχνολογίας μπορεί να μας οδηγήσει σε σωματικές αλλαγές που δεν είναι καθόλου κολακευτικές. Σύμφωνα με την προσομοίωση, οι άνθρωποι μπορεί να αποκτήσουν κυρτές πλάτες και λαιμούς, λόγω των πολλών ωρών που περνάμε σκυμμένοι πάνω από τα πληκτρολόγια. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται “tech neck” και κάνει το λαιμό να κλίνει προς τα εμπρός, σαν να είναι συνεχώς σκυμμένος.

Επιπλέον, μπορεί να δούμε αγκώνες που σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών, από το διαρκές κάθισμα σε καρέκλες και τη χρήση ποντικιού και πληκτρολογίου. Το μέλλον προβλέπεται να φέρει και πιο χοντρά κρανία και μικρότερους εγκεφάλους, σύμφωνα με το Mindy, καθώς η τεχνολογία μας κάνει να χρησιμοποιούμε λιγότερο τον εγκέφαλό μας.

Mindy

Άλλα πιθανά προβλήματα είναι το “text claw”, που προκαλεί τα χέρια να μοιάζουν σαν να κρατούν συνεχώς ένα smartphone, και ένα δεύτερο βλέφαρο που ίσως αναπτυχθεί για να προστατεύει τα μάτια μας από το επιβλαβές μπλε φως των οθονών.

Τελικά, ο άνθρωπος ανήκει σε αυτό που αποκαλούμε “φύση”;

Ας θυμόμαστε, ωστόσο, ότι αυτές οι προβλέψεις βασίζονται σε υποθέσεις και όχι σε βαθιά επιστημονικά δεδομένα. Το μοντέλο Mindy δημιουργήθηκε πριν χρόνια από την TollFreeForwarding για να μας προειδοποιήσει για τους κινδύνους της υπερβολικής χρήσης τεχνολογίας. Η εξέλιξη είναι ένα πολύπλοκο θέμα και οι προβλέψεις μπορεί να αλλάξουν. Πιθανότερες είναι οι αλλαγές σε πιο μακροχρόνια χαρακτηριστικά, όπως το χρώμα των ματιών, των μαλλιών και του δέρματος.

https://techmaniacs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτιά για Super Mario Ηλιόπουλο στην Πορταριά

  Πρωτιά για Super Mario Ηλιόπουλο στην Πορταριά 22 Σεπτεμβρίου 2024 - 17:03 Ο Μάριος Ηλιόπουλος κατέκτησε τη νίκη στη κατηγορία Formula Sal...