Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Το πρώτο eshop λαϊκών αγορών στον Βόλο

 Το πρώτο eshop λαϊκών αγορών στον Βόλο

Επαγγελματίες και παραγωγοί στην ψηφιακή εποχή – Τα πλεονεκτήματα για τον κλάδο και τους καταναλωτές

Οι εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών έχουν αποδυθεί σ’ έναν αγώνα δρόμου να ενημερωθούν όλοι οι επαγγελματίες και οι παραγωγοί για την εγγραφή τους στο eshop

Το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα για πώληση προϊόντων από τις λαϊκές αγορές δημιούργησαν επαγγελματίες και παραγωγοί του Βόλου, με στόχο την αύξηση της ρευστότητας αφενός και αφετέρου την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιομηχανικών Ειδών και Επαγγελματιών και στην πρόεδρο Στεφανία Τζοάνου, η οποία «έπιασε» τα μηνύματα της εποχής και συνεπικουρούμενη από συναδέλφους της από την Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, έχουν ήδη στήσει την πλατφόρμα, εντάσσοντας συνεχώς νέους επαγγελματίες που θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

«Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να μπουν οι λαϊκές αγορές στην ψηφιακή εποχή, κάτι που αναμένεται να δώσει ώθηση στους πωλητές και τους παραγωγούς διευρύνοντας το καταναλωτικό κοινό, στο οποίο απευθύνονται, και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει καταναλωτές που για διάφορους λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα να ψωνίσουν μόνοι τους», επισήμανε η κ. Τζοάνου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η εφαρμογή www.elaikiagora.gr δημιουργήθηκε για να εισάγει τον πωλητή στις νέες, σύγχρονες τάσεις στο χώρο του εμπορίου, προσφέροντας, αντί μιας ερασιτεχνικής σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια ολοκληρωμένη, άρτια και σύγχρονη πλατφόρμα, στην οποία τα προϊόντα παρουσιάζονται σωστά και κυρίως εύκολα στον πελάτη, σύμφωνα με την πρόεδρο και ήδη μετράει τους 10 πρώτους επαγγελματίες και παραγωγούς, που συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Η κ. Τζοάνου μαζί με τον Κώστα Καλαμπούκα από τους παραγωγούς και τον από τον κλάδο των βιομηχανικών ειδών έχουν αποδυθεί σ’ έναν αγώνα δρόμου να ενημερωθούν όλοι οι επαγγελματίες, για την εγγραφή τους στο eshop και τις online παραγγελίες βρώσιμων και άλλων προϊόντων.

«Η εξέλιξη είναι μονόδρομος όταν θες να είσαι ανταγωνιστικός στην δουλειά σου», υπογράμμισε με τη σειρά του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Καλαμπούκας.

«Είχαμε μία πρωτοποριακή ιδέα να αναβαθμίσουμε τις λαϊκές αγορές. Κάναμε ένα δικό μας eshop, ώστε να μπορούν οι έμποροι και οι παραγωγοί όλης της χώρας κάνοντας την εγγραφή τους να πωλούν διάφορα βιομηχανιικά είδη, ενδύματα και υποδήματα 24 ώρες το 24ωρο και αντίστοιχα τα φρούτα και τα λαχανικά σε συγκεκριμένες ώρες και σε συγκεκριμένες λαϊκές», εξήγησε επίσης ο ίδιος.

«Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις είναι το μέλλον. Άλλωστε, με τον τρόπο αυτόν διευρύνουμε το κοινό μας περιλαμβάνοντας και τις μικρότερες ηλικίες που δεν πηγαίνουν στη λαϊκή, τουλάχιστον για να ψωνίσουν είδη ένδυσης και υπόδησης. Λέμε ότι η λαϊκή αγορά έχει εξελιχθεί και πρέπει να εξελιχθεί περισσότερο, αλλιώς θα αφανιστούμε», πρόσθεσε από την πλευρά της η κ. Τζοάνου.

Πως θα λειτουργεί η πλατφόρμα

Μέσω της σύναψης συνεργασίας και έναντι ενός ιδιαίτερα χαμηλού κόστους, οι επαγγελματίες μπορούν πλέον να δημιουργήσουν το δικό τους eshop μέσα στην ίδια πλατφόρμα και πωλούν τα προϊόντα τους άμεσα στους πελάτες. Έτσι, τους δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν χωρίς κανέναν εξοπλισμό της επιχείρησή τους και να τη λειτουργούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας και όλο το 24ωρο, με μηδενικό κόστος και να προωθούν τα προϊόντα τους μέσω delivery άμεσα, εντός της ίδιας ημέρας, χωρίς μετακίνηση και με ελάχιστο κόστος.

Όπως εξήγησε η κ. Τζοάνου σε ό,τι αφορά για τη διανομή των βιομηχανικών ειδών ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να συνάψει σύμβαση με εταιρεία μεταφοράς, ενώ τη μεταφορά των τροφίμων, που είναι και πιο ευπαθή, τη μεταφορά αναλαμβάνει το σωματείο.

Αντίστοιχα και οι καταναλωτές, κυρίως αυτοί που δεν μπορούν να επισκεφτούν τις λαϊκές, είτε γιατί έχουν κινητικά προβλήματα, είτε γιατί εργάζονται τις ώρες λειτουργίας τους, θα μπορούν με λίγα κλικ να παραγγείλουν από τον υπολογιστή ή το κινητό τους και να έχουν στην πόρτα του σπιτιού φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης σε χαμηλές τιμές.

Σημειώνεται πως το πρώτο eshop πανελλαδικά λειτουργεί ήδη με επιτυχία στην Ημαθία, με τον πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Δημήτρη Σαμαρά να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους τοπικούς εκπροσώπους της Ομοσπονδίας στηρίζοντας το εγχείρημα στον Βόλο.

Βραχνάς το φορολογικό

Στο μεταξύ για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές παραμένει ο βραχνάς με το φορολογικό.

Ο μέσος όρος των ημερών δραστηριοποίησης είναι 3,84 ημέρες ανά πωλητή – ανά εβδομάδα.

«Δηλαδή για να γίνει απόλυτα κατανοητό εργαζόμαστε κάτι λιγότερο από τέσσερις ημέρες, όμως φορολογούμαστε για έξι», εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Τζοάνου, επαναφέροντας το καθολικό αίτημα προς την κυβέρνηση «να επανεξετάσει τον άδικο τρόπο που φορολογεί τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές. Και να το κάνει άμεσα, διότι ήδη κάποιοι συνάδελφοι μας υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις και είναι αν μη τι άλλο δυσβάσταχτα τα χρηματικά ποσά που τους καταλογίζονται»,

Σήμερα, πάντως στη ΠΕ Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλους τους καλλικρατικούς δήμους, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την εφαρμογή από τους ΟΤΑ των νέων διατάξεων της νομοθεσίας που αφορούν στη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

https://www.taxydromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΛΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με απόπειρα εξαπάτησης πολιτών, μέσω απατηλών-κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων (Vishing)

  ΕΛΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με απόπειρα εξαπάτησης πολιτών, μέσω   απατηλών-κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων (Vishing) Γνωρίζεται ότι τις τελευτ...