Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Προσπάθεια δυσφήμισης της Μαγνησίας

 Προσπάθεια δυσφήμισης της Μαγνησίας

προσπάθεια-δυσφήμισης-της-μαγνησίας-108406313 Ιουνίου 2024 - 9:27

Την ώρα που οι ξενοδόχοι προσπαθούν να επιβιώσουν αντιμετωπίζουν τις «κακές γλώσσες»

Με κάθε μέσο και τρόπο προσπαθούν να αυξήσουν τις κρατήσεις τους οι ξενοδόχοι στον νομό Μαγνησίας που διανύουν ένα από τα δυσκολότερα καλοκαίρια των τελευταίων ετών.

Και όμως, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν φαίνονται να βρίσκουν «τοίχο», καθώς η κακή φήμη που έχει επικρατήσει για την περιοχή μετά τις πλημμύρες, φαίνεται να υπερτερεί της φιλοξενίας και του τουριστικού προϊόντος που παρέχεται.

«Υπάρχουν άνθρωποι που συνειδητά επιμένουν να δυσφημούν την περιοχή» είναι η επισήμανση του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργου Ζαφείρη.

Οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, οι ζημιές που υπέστησαν οι ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά πολύ περισσότερο, η φήμη που επικράτησε για την περιοχή, έχει ως αποτέλεσμα το ενδιαφέρον επισκεπτών να μην είναι το… αναμενόμενο.

«Η κακή φήμη της περιοχής, δυστυχώς, συνεχίζει και εμποδίζει τους επισκέπτες από το να ολοκληρώσουν την κράτησή τους. Για πολλούς, ακόμη, η Μαγνησία φαντάζει κατεστραμμένη από τις πλημμύρες, αλλά και ακατάλληλη για διακοπές» εξηγεί ο κ. Ζαφείρης που περιγράφει ότι τα τηλεφωνήματα για κρατήσεις δείχνουν την ανησυχία των πολιτών.

«Ολοι όσοι καλούν για να κάνουν κράτηση ρωτάνε πώς είναι η κατάσταση στους δρόμους, εάν έχουμε νερό, εάν μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Τι να τους πούμε; Ότι υπάρχει κόσμος που, ενώ υπάρχουν μετρήσεις και στοιχεία, εξακολουθούν να αποτρέπουν τον κόσμο από τις παραλίες; Ποιος να θελήσει να έρθει για καλοκαιρινές διακοπές, εάν δεν κάνει μπάνιο» διερωτάται οργισμένος ο κ. Ζαφείρης.

Το σύνολο των επιχειρήσεων στη Μαγνησία έχει ανοίξει και περιμένει τους πελάτες να έρθουν. Ακολουθούν τον «καλοκαιρινό μονόδρομο» ελπίζοντας ότι η κατάσταση θα αλλάξει. Προς το παρόν, όμως, το ενδιαφέρον σε σχέση με άλλες χρονιές είναι πολύ μικρότερο.

Ενώ, άλλες χρονιές, οι επιταγές του κοινωνικού τουρισμού έφεραν στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων τη Μαγνησία, αυτό δεν συμβαίνει φέτος. Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, εξαργυρώθηκαν 471 επιταγές, οι ξενοδόχοι δεν μπορούν να διανοηθούν πώς στην κατάταξη έχουν ανέλθει άλλες περιοχές χωρίς τις ομορφιές που διαθέτει η Μαγνησία.

Η Μαγνησία βρίσκεται στην 9η θέση των προτιμήσεων του κοινού με ποσοστό 2,9% πολύ πίσω από περιοχές του Νότιου Τομέα Αθηνών, της Αργολίδας, της Πιερίας και της Πρέβεζας.

«Κάθε τέτοιο μέτρο και πρόγραμμα είναι καλοδεχούμενο και φυσικά θετικό για τον τόπο, αλλά δεν μπορούμε να βασίζουμε τον τουρισμό μας μόνο σε αυτά» επισημαίνει ο κ. Ζαφείρης συμπληρώνοντας ότι τα πρώτα στοιχεία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος διαφαίνονται θετικά.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

https://www.taxydromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ξύλινο σπίτι στο βουνό

  Το ξύλινο σπίτι στο βουνό – Χρυσάνθη Σ.  6 Οκτωβρίου 2024 The Women Σαν χθες θυμάμαι την πρώτη μας εκδρομή. Σε είχα ρωτήσει ποιος είναι ο ...