Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Καθημερινότητα για τους εμπόρους στον Βόλο τα …αρπακτικά

 Καθημερινότητα για τους εμπόρους στον Βόλο τα …αρπακτικά

καθημερινότητα-για-τους-εμπόρους-στο-1082339

Νεαρή γυναίκα μπαίνει και κλέβει καταστήματα, ενώ όταν γίνεται αντιληπτή απειλεί και βρίζει

Στο αμήν… έχουν φτάσει οι έμποροι στον Βόλο που για ακόμη μία φορά απευθύνθηκαν με επιστολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, χαρακτηρίζοντας «χωρίς προηγούμενο» τα περιστατικά κλοπών και καταστροφών σε εμπορικά καταστήματα. Σε καθημερινή σχεδόν βάση δηλώνονται μικροκλοπές από καταστηματάρχες, ενώ σε πολλές των περιπτώσεων διαπιστώνουν κοινά πρόσωπα πίσω από αυτές.

Χαρακτηριστική η περίπτωση νεαρής γυναίκας, η οποία επιδίδεται σε καθημερινές κλοπές, η οποία είτε μόνη της, είτε μαζί με φίλες της κάνει βόλτα στην εμπορική αγορά και υποδυόμενη την πελάτισσα βρίσκει ευκαιρία να …αρπάξει ό,τι μπορεί.

Ακόμη και ολοφάνερα αρπάζει προϊόντα από τα ράφια των καταστημάτων, ενώ όταν γίνεται αντιληπτή από τους υπαλλήλους προκαλεί ξεσπάσματα με τη συμπεριφορά της. Βρίζει, απειλεί, σπρώχνει τους πελάτες και τους υπαλλήλους, προκειμένου να τραπεί σε φυγή. Σε μία από τις φορές που έγινε αντιληπτή πέταξε και τον καφέ που κρατούσε στο πρόσωπο υπαλλήλου.

Εμποροι περιγράφουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα προϊόντα που κλέβει είναι μικρής αξίας, ωστόσο, η αναστάτωση και μόνο που προκαλεί είναι μεγάλη.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε βάρος της νεαρής γυναίκας δεν έχει κατατεθεί κάποια μήνυση, με αποτέλεσμα μετά την προσαγωγή της να αφήνεται ελεύθερη.

Οι έμποροι διαμαρτύρονται, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει με τους ίδιους να δίνουν συνεχή μάχη με την εγκληματικότητα.

Πρόσφατα, δύο καταστηματάρχες ήρθαν αντιμέτωποι με σπασμένες τζαμαρίες, ενώ από το ταμείο τους έλειπε μικρό χρηματικό ποσό. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Αποστόλης Οντόπουλος αναφέρει ότι ζήτημα χρήζει αντιμετώπισης.

«Μετά από επανειλημμένα περιστατικά, οι έμποροι, πλέον, γνωρίζουν και δεν αφήνουν μεγάλα χρηματικά ποσά στο ταμείο τους. Όμως, οι βιτρίνες και οι ζημιές στις τζαμαρίες και στο σύστημα ασφάλειας που καλούνται να πληρώσουν, όταν επιτήδειοι επιχειρούν να μπουκάρουν στα καταστήματά τους, είναι τεράστιας αξίας», εξηγεί.

Για τον λόγο αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος απέστειλε εκ νέου επιστολή προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. «Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας κάνει μεγάλες και συντονισμένες προσπάθειες για την άμβλυνση του φαινομένου, ωστόσο το πρόβλημα ζημιών και ληστειών σε εμπορικά καταστήματα εντείνεται προκαλώντας έντονη ανησυχία για την έξαρση του» αναφέρεται στη σχετική επιστολή.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

https://www.taxydromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου)

  Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου) Από το ιστολόγιο του Ν, Σαραντάκου  " Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία " ...