Μιχάλης Θερμόπουλος

Αν και μπορείτε να καταψύξετε τις μπάμιες -ή οποιοδήποτε λαχανικό- χωρίς πρωτίστως να τις έχετε ζεματίσει σε βρασμένο νερό, θα πρέπει να περιμένετε ότι θα χάσουν λίγη από τη γεύση, την υφή και το χρώμα τους.

Για να διατηρήσετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα στις μπάμιες για όσο τις έχετε στην κατάψυξη, βεβαιωθείτε ότι θα τις βάλετε σε δοχείο /σακούλα κατάψυξης, που σφραγίζεται εύκολα.

Είναι, επίσης, σημαντικό να κρατήσετε εξαρχής μακριά την υγρασία, ειδικά τους υδρατμούς. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις μπάμιες περισσότερο.

Καταψύχετε πάντα τα τρόφιμα σε θερμοκρασία -18°C για ασφάλεια.

okra1.jpg

Πλύντε τις μπάμιες και τις σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας. Βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως στεγνές. Εάν οι μπάμιες είναι ακόμα υγρές, μπορεί να προκληθεί συμπύκνωση υδρατμών μέσα στη σακούλα/δοχείο, η οποία θα επηρεάσει την ποιότητα του λαχανικού και ενδεχομένως να αναπαραχθούν βακτήρια.

okra2.jpg

Βάλτε τις μπάμιες σε σακούλες κατάψυξης και συσκευάστε τις, ώστε η σακούλα να είναι γεμάτη, αλλά όχι πολύ σφιχτή.

okra3.jpg

Παγώνουμε τις μπάμιες στους -18°C. Οι κατεψυγμένες μπάμιες θα διατηρηθούν για 6-8 μήνες.

Πηγή: leaf.tv

https://www.onmed.gr/