Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Πόσο να χάσεις τον εαυτό σου για έναν έρωτα;

 Πόσο να χάσεις τον εαυτό σου για έναν έρωτα;

Ας παραδεχτούμε την αλήθεια: όλοι μα όλοι τα δώσαμε όλα όταν ερωτευτήκαμε. Όλοι θυσιάσαμε αμέτρητα πράγματα ακόμη κι αν κανείς δε μας ζήτησε, στην προσπάθειά μας να κάνουμε τον άλλον ευτυχισμένο, δείχνοντάς του πόσο σημαντικός είναι για μας. Ήρθε στιγμή που αλλάξαμε ακόμη κι οι ίδιοι ως προσωπικότητες, μα δε δώσαμε σημασία, μιας κι αυτό έγινε επίσης στο όνομα μιας μεγάλης αγάπης.
Πόσο να χάσεις τον εαυτό σου για έναν έρωτα; Δυστυχώς τούτο το ερώτημα προέκυψε στους περισσότερους αν όχι σε όλους, εκ των υστέρων. Η αναζήτηση της απάντησης άρχισε όταν πλέον δεν αναγνώριζε κάποιος τον εαυτό του, όταν πραγματικά άρχισε να βασανίζεται δυσανασχετώντας με τη νέα του εκδοχή – μετάλλαξη.

Ποτέ δεν ξέρεις αν άξιζε τον κόπο τελικά -πιθανόν όχι. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος ότι θα ξαναβρείς εσένα όπως ήσουν. Ποτέ εντέλει δε θα καταλάβεις το πώς και το γιατί ξαφνικά σκέφτεσαι αλλιώς, πιστεύεις άλλα, αντιδράς διαφορετικά, επιθυμείς οτιδήποτε δεν επιθυμούσες και το αντίστροφο. Ξέρεις όμως τι μετράει όταν φτάσεις εκεί; Να μη μετανιώσεις καταρχάς, διότι δεν έχει νόημα. Έπειτα, να κάνεις μια σοβαρή κουβέντα με τα ενδότερά σου, να ηρεμήσεις ώσπου να είσαι σε θέση για αποφάσεις και κυρίως να… πάρεις το μάθημα!

Αν έκανες όλα αυτά για έναν έρωτα, μήπως δεν αγάπησες εσένα τον ίδιο ποτέ όσο ένα άλλο άτομο; Μήπως… λέω μήπως… τα έκανες στην τελική όλα για να έχεις απολαβές που ανέκαθεν στερήθηκες;
Όχι… μην κατηγορείς τον άλλον αν βολεύτηκε ή αν εκμεταλλεύτηκε, πριν σιγουρευτείς ότι εσύ το προκάλεσες. Μην παριστάνεις καν την έκπληκτη όταν εκείνος σε χρεώσει ότι δε θυμίζεις σε τίποτα τον άνθρωπο που εκείνος ερωτεύτηκε.
Όπως και να το δεις… όπως και να ‘χει… είναι λάθος να χάσεις τον εαυτό σου για έναν έρωτα. Πάρ’ το αλλιώς, μπας και βγει σε καλό..


https://thewomen.gr/
Θώμη Μπαλτσαβιά

Συντάκτης

  • Θώμη Μπαλτσαβιά

    Είμαι η Θώμη, αγαπώ τους ανθρώπους και λατρεύω να γράφω καταθέτοντας την ψυχή μου… κι αν αυτό συγκινεί είμαι ευτυχής… κι αν μπορώ να βοηθώ έτσι… είμαι πιο ευτυχής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου)

  Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου) Από το ιστολόγιο του Ν, Σαραντάκου  " Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία " ...