Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!


Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!


ΓΕΜΙΣΤΑ

Σήμερα θα δούμε άλλη μία πολύ αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή για γεμιστά, όπως την έκανε στο χωριό η γιαγιά μου! Αυτό το φαγητό το λατρεύω.


Υλικά


1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
Αλάτι-Πιπέρι
Δυόσμος
Ρίγανη
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
Ελαιόλαδο
100 γρ. σάλτσα ντομάτας
Πιπεριές
Αλάτι
Πατάτες

Εκτέλεση


Αρχικά, αλέθουμε το κρεμμύδι μαζί με το μαϊντανό στο μπλέντερ.

Κατόπιν, παίρνουμε ένα μπολ και στον κιμά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι, δυόσμο, ρίγανη, το πλυμένο ρύζι, ελαιόλαδο, την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

IMG20240131110342

IMG20240131111343

Παράλληλα, πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές.

Τις γεμίζουμε στη συνέχεια με τον κιμά και τις τοποθετούμε σε βαθύ ταψί. Αν θέλουμε μπορούμε να γεμίσουμε και λίγες ντομάτες.

Βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε στενόμακρα κομμάτια.

Ρίχνουμε λίγο νερό να καλύψει τον πάτο, αλάτι, ελαιόλαδο και σάλτσα ντομάτας.

IMG20240131113724

Ψήνουμε στους 230 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι τα γεμιστά μας να πάρουν χρώμα.

Τις γυρίζουμε και τις αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.

IMG20240131135225

Έτοιμα τα γεμιστά μας! Καλή όρεξη!

https://www.xrysessyntages.gr/category/gastronomia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μούχλα στο τυρί: Το πετάμε ή σώζεται

  Μούχλα στο τυρί: Το πετάμε ή σώζεται Το αν πετάμε τα  τυριά  με  μούχλα  ή όχι εξαρτάται από τον τύπο του κάθε τυριού και το πόση υγρασία ...