Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Η Κακή Ενέργεια της Ανθρώπινης Ζωής – «Αρνητισμός»

 Η Κακή Ενέργεια της Ανθρώπινης Ζωής – «Αρνητισμός»

Από Narayan Giri, Okhaldhunga, Νεπάλ στις 29 Ιουνίου 2024

- Ναραγιάν Γκίρι

Η αρνητικότητα είναι κακή ενέργεια προς την ανθρώπινη ζωή. Η αρνητικότητα στους ανθρώπους προκύπτει από αρνητικές συμπεριφορές όπως ο φθόνος, το μίσος, το εγώ, ο θυμός, το μίσος, η αηδία, ο φόβος, οι επιπτώσεις του παρελθόντος κ.λπ. Η αρνητικότητα επηρεάζει τους ανθρώπους στους τομείς της εχθρικής αντίδρασης, της κατάθλιψης, της ασθένειας, της ψυχικής ανισορροπίας κ.λπ. Η αρνητικότητα είναι καθαρό μίσος παρά ολιστική. Οι αρνητικές σκέψεις εμφανίζονται συχνά στο άδειο μυαλό ενός ατόμου. Οι αρνητικές σκέψεις είναι συχνά άσχετες με οποιαδήποτε κατάσταση. Γιατί δεν λειτουργεί στην πραγματικότητα, παρά μόνο σε παραληρηματική πίστη. Οι αρνητικές σκέψεις προκύπτουν όταν ένα άτομο δεν κάνει τίποτα. Δηλαδή, ο αρνητισμός προκύπτει όταν δεν υπάρχει καθορισμένος στόχος για την εμπλοκή του υποσυνείδητου. Ένα άτομο με αρνητική νοοτροπία συχνά βλέπει μόνο ελαττώματα και ελαττώματα στους άλλους. Κρίνει τους άλλους σύμφωνα με τον εαυτό του. Τα άτομα με αρνητική σκέψη είναι συχνά γεμάτα απόγνωση. Η αρνητικότητα γεννά προκαταλήψεις. Οι αρνητικές σκέψεις δεν αφήνουν ποτέ έναν άνθρωπο να προχωρήσει. Δεν δημιουργεί περιβάλλον για καλή σκέψη. Η αρνητικότητα συχνά κάνει τους ανθρώπους αδύναμους. Εξαιτίας αυτού, οι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν προβλήματα στη δική τους ύπαρξη και ξεχνούν τον τρόπο ζωής. Πάντα εμποδίζει την πρόοδο της ζωής.

Η αρνητικότητα είναι ένα συναίσθημα του ανθρώπινου εγκεφάλου, που προκαλεί βλάβη στον εαυτό του και στους άλλους. Οι αρνητικές σκέψεις στο ανθρώπινο μυαλό προέρχονται από - σκέψεις για τις πράξεις του ατόμου και των άλλων, σκέψεις αυτό-θελης και σκέψεις ανασφάλειας. Η αρνητικότητα είναι τόσο κακή που επηρεάζει ακόμη και τη θετική ενέργεια που υπάρχει σε ένα άτομο. Η κύρια αιτία της αρνητικότητας είναι η ψυχική κατάσταση του ατόμου. Σύμφωνα με αυτή την ιδέα, η αντίληψη ενός ατόμου για μια κατάσταση είναι συχνά εναντίον του εαυτού του και σε κάποιο βαθμό εναντίον των άλλων. Η αρνητικότητα βασίζεται σε ένα γεγονός, κατάσταση, παρελθόν, πρόσωπο ή κατάσταση και δημιουργεί μια προκατάληψη με βάση αυτό. Συνεχίζει να κατηγορεί τους άλλους. Η αρνητικότητα κυριεύει το μυαλό και εμποδίζει τις θετικές και άλλες σκέψεις να έρθουν. Ένα άτομο αρχίζει να παίρνει οποιαδήποτε απόφαση με βάση τον εαυτό του, η οποία επηρεάζει τους άλλους, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού του. Η αρνητικότητα γεννιέται από άσχημα συναισθήματα, κακές αναμνήσεις, κακές αντιδράσεις και κακές επιπτώσεις. Η αρνητικότητα αποδεικνύεται επιβλαβής για τα άτομα, την κοινωνία και την ίδια τη χώρα.

Ένα άτομο με αρνητικότητα βλέπει τις στιγμές και τις καταστάσεις χειρότερες από όσο χρειάζεται. Η ζωή περιβάλλεται πάντα από κρίση. Βιώνει βάσανα που προκαλούν οι άλλοι. Συνεχίζει να αναζητά την κακή πλευρά στους άλλους ανθρώπους και κάνει κριτική μόνο στο όνομα της κριτικής. Άλλοι πιστεύουν ότι είναι όλοι κακοί γιατί δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν, να στηρίξουν και να επιλύσουν την κρίση. Προσπαθεί να μείνει μόνος του για να μην ρωτήσει κανείς για τα προβλήματά του. Κάντε κατάχρηση το όπλο σας.

Ένα άτομο με αρνητική στάση είναι συχνά δυσαρεστημένο με τις πράξεις και τη συμπεριφορά των άλλων και δεν επιμένει στη δουλειά του. Αυτό το άτομο αισθάνεται συχνά ένοχο γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Λαχταράει τον σεβασμό από τους άλλους και δείχνει άγριο μίσος και οργή αν κανείς δεν τον σέβεται, αλλά ποτέ δεν σέβεται τους άλλους. Το μίσος είναι ένα αυτοκαταστροφικό συναίσθημα. Συνεπώς, κάποιος σκέφτεται μόνο άσχημα για ένα άλλο άτομο ή πράγμα. Το μισούν ακόμα κι όταν τους ωφελεί. Ένα άτομο με αρνητικότητα αισθάνεται ταπεινωμένο ακόμα κι αν οι μικρές του προσδοκίες δεν ικανοποιούνται και κατηγορεί τους άλλους για αυτό. Η αρνητικότητα βλέπει κάθε άτομο και πράγμα μόνο ως αρνητικό. Συχνά συμπεριφέρεται άσχημα με ανθρώπους και πράγματα.

Ένα άτομο με αρνητική νοοτροπία ξοδεύει πολύ χρόνο σκεπτόμενος γιατί οι άλλοι έχουν περισσότερα από όλα και παραμένει συγκεντρωμένος σε αυτό. Δεν μπορεί να αναγνωρίσει το ιδιαίτερο και διαφορετικό ταλέντο που έχει. Ένα άτομο με αρνητική νοοτροπία βρίσκεται πάντα σε απελπισμένη ψυχική κατάσταση. Βρίσκεται σε κατάσταση φόβου και πανικού. Ο φόβος είναι η αιτία της στενοχώριας και του πόνου, αρχίζει να τρώει τους ανθρώπους από μέσα. Ο φόβος προκύπτει από τη φαντασία και όχι από την πραγματικότητα. Κανένα γεγονός δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο τα συναισθήματα που δημιουργεί ένας άνθρωπος στο μυαλό του. Επομένως, η ίδια η σκέψη της αρνητικότητας βοηθά αυτές τις κακές πτυχές να ανθίσουν.

Το πόσο αρνητική είναι η σκέψη, πρέπει να επηρεάζει τον καθένα με τον δικό του τρόπο. Η αρνητικότητα δεν ξεπερνά ποτέ την εκτίμηση των καλών ανθρώπων και πραγμάτων. Ένα άτομο με αρνητική στάση προσβάλλει αυτούς που αξίζουν καλύτερα από αυτόν, του συμπεριφέρεται άσχημα και ως εκ τούτου νιώθει ανασφάλεια. Το να δείχνεις αλαζονεία σε κάθε δραστηριότητα είναι μια ιδιότητα αρνητικότητας.

Ένα άτομο με απαισιόδοξη στάση δεν μπορεί να ανεχθεί καθόλου την κριτική του και τσακώνεται άσκοπα με τους ανθρώπους ακόμα και όταν η κριτική είναι σωστή. Δεν προσπαθεί να κατανοήσει καλά το θέμα πριν το επικρίνει. Βλέπει κάθε κατάσταση ως σκανδαλώδη. Αναζητά ελαττώματα και αδυναμίες σε κάθε πράγμα στον κόσμο και προσπαθεί να καλύψει την καλή πλευρά με βάση αυτό. Αυτό οδηγεί σε απαισιοδοξία στο άτομο. Δεν μπορεί να διατυπώσει ιδέες και δεν μπορεί να προχωρήσει στη δουλειά.

Ένα άτομο με αρνητικότητα είναι συχνά λυπημένο, καταθλιπτικό και στενοχωρημένο. Δεν του αρέσει τίποτα. Δεν αναζητά καν τη βασική αιτία. Συνήθως συνδέει όλα τα μικροπροβλήματα με τη θλίψη. Ένα άτομο με αρνητικότητα προσπαθεί να αλλάξει και να στρίψει τα δεδομένα μιας κατάστασης προς όφελός του. Με τον τακτικό χειρισμό με αυτόν τον τρόπο, το άτομο το συνηθίζει και αρχίζει να χειραγωγεί όπου δεν είναι απαραίτητο, με αποτέλεσμα αρνητικά αποτελέσματα.

Ένα άτομο με αρνητική σκέψη δίνει εύσημα στον εαυτό του για καλά αποτελέσματα και κατηγορεί τους άλλους για κακά αποτελέσματα. Επομένως, η αρνητικότητα δημιουργεί πάντα κακή ενέργεια σε έναν άνθρωπο, η οποία όχι μόνο καταστρέφει τον εαυτό του, αλλά επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα την κοινωνία.

Έτσι η ιδέα ότι ένα άτομο σκέφτεται μόνο αρνητικά για κάποιον δημιουργεί αρνητικότητα. Ειδικά η αρνητικότητα αναπτύσσεται από τον φθόνο και το μίσος. Αναπτύσσεται όταν διαμορφώνονται αρνητικές στάσεις για το περιβάλλον, το περιβάλλον, τους ανθρώπους, τα γεγονότα, τον χρόνο κ.λπ. Στην αρχή απλώς αισθάνεται άσχημη σκέψη και αργότερα μετατρέπεται σε ακατάσχετο μίσος.

Η αρνητικότητα προκαλεί συχνά άγχος στην ανθρώπινη ζωή. Το άγχος είναι η επανάληψη ενοχλητικών σκέψεων στο μυαλό. Αυτό οδηγεί σε κακή κατάσταση τόσο του ανθρώπινου σώματος όσο και του νου. Εξαιτίας αυτού, ένα άτομο δεν μπορεί να σκεφτεί σωστά και είναι επίσης ανεξέλεγκτο στη λήψη αποφάσεων και στην ομιλία.

Οι μελετητές έχουν κάνει επίσης πολλές ανακαλύψεις σχετικά με το πώς αναπτύσσεται η αρνητικότητα. Ένα άτομο αρχικά σκέφτεται κάτι στο μυαλό του με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκαλεί καμία απώλεια, αλλά καθώς η χρονική κατάσταση δεν είναι πάντα η ίδια, το αποτέλεσμα είναι κατά λάθος κακό, αυτό ενεργοποιεί το αρνητικό μυαλό στο άτομο και αναπτύσσεται αρνητικό σκέψη.

Η αρνητικότητα είναι σαν επικίνδυνος ιός. Γεμίζει το ανθρώπινο μυαλό με σύγχυση. Ως εκ τούτου, νέα σκέψη και εμπνευσμένες ιδέες δεν προκύπτουν στον άνθρωπο και ο άνθρωπος αισθάνεται τον εαυτό του να βυθίζεται στο λάκκο της βαθιάς απόγνωσης. Η αρνητικότητα συχνά εμποδίζει όλες τις δραστηριότητες της ανθρώπινης ζωής. Δεν αφήνει να βγουν τα επιτεύγματα της ανθρώπινης ζωής. Αποθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν τα πάντα. Δεν επιτρέπει καμία ενέργεια. Σε όλες τις ενέργειες βλέπει αβεβαιότητα. Η αρνητικότητα βλέπει μόνο απώλεια στη ζωή. Αισθάνεται δυσοίωνο παντού. Αυτό κλονίζει την αυτοπεποίθηση του ατόμου και το άτομο δεν έχει καμία ελπίδα να πετύχει στη ζωή του.

Οι αρνητικές σκέψεις έχουν πάντα το αντίθετο αποτέλεσμα στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου. Το πρότυπο του ίδιου του εγκεφάλου αλλάζει. Όταν ένα άτομο συνεχίζει να δημιουργεί αρνητικές σκέψεις ξανά και ξανά, το μοτίβο του μυαλού δεν μπορεί ποτέ να αναπτύξει θετικότητα. Ο εγκέφαλος αναπτύσσεται με τον ίδιο τρόπο και ολόκληρη η ζωή αρχίζει να νιώθει βάρος. Ένα τέτοιο μυαλό δεν έχει περιθώρια για οποιαδήποτε ενεργητική και παθιασμένη σκέψη. Ονομάζεται και είδος ψυχικής ασθένειας και το άτομο που την πάσχει βρίσκεται πάντα σε κατάσταση στρες.

Ένα μυαλό αρνητικής σκέψης επηρεάζει επίσης το σώμα επειδή το μυαλό έχει μια αλληλεξαρτώμενη σχέση με το σώμα. Όταν οι αρνητικές σκέψεις αναπτύσσονται συνεχώς, το σώμα γίνεται τελείως νωθρό και χάνεται όλη η ανανέωση. Κάθε μέρος του σώματος επηρεάζεται επίσης αρνητικά. Έχει επίσης το αντίθετο αποτέλεσμα στο νευρικό σύστημα ενός ατόμου και τέτοιοι άνθρωποι τείνουν να γίνονται απατεώνες. Καθώς αναπτύσσεται πιο αρνητική σκέψη, δεν υπάρχει ύπνος τη νύχτα και μερικοί έχουν ακόμη και εφιάλτες. Υπάρχει πρόβλημα συχνής αφύπνισης κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όλες αυτές οι εξελίξεις οδηγούν και στον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Οι απαισιόδοξες σκέψεις που προκύπτουν στην αρχή κάθε πράξης ονομάζονται αρνητικότητα. Όταν ένα άτομο περιβάλλεται από αρνητικότητα, σκέφτεται τα πάντα με αρνητικό τρόπο. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που δημιουργούν αρνητικότητα. Οι οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις δημιουργούν επίσης αρνητικότητα σε έναν άνθρωπο. Συχνά το άτομο φαίνεται να στενοχωριέται για κάποια σχέση. Οι άνθρωποι αναπτύσσουν αισθήματα αρνητικότητας προς τους φίλους, τα αδέρφια, την οικογένεια, τους υπαλλήλους γραφείου, τη σύζυγο και οποιοδήποτε άλλο θέμα σχέσης. Όταν κάποιος σε μια σχέση αρχίζει να κατηγορείται, η σκέψη για αυτόν γίνεται λάθος και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα κακοποίησης. Με αυτόν τον τρόπο πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν αρνητικές σκέψεις όταν οι ανάγκες τους δεν καλύπτονται με τον δικό τους τρόπο. Αυτές οι επιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν σωματικές, ψυχικές, κοινωνικές κ.λπ. Εκτός από αυτό, μπορεί επίσης να έχουν φιλοδοξίες από τη ζωή, οι οποίες, αν δεν εκπληρωθούν, αναπτύσσουν αρνητική σκέψη.

Στη ζωή κάποιων ανθρώπων έχει συμβεί στο παρελθόν το αντίθετο από αυτό που ήθελαν. Και, επειδή δεν μπορεί να ξεχάσει αυτό το περιστατικό, νιώθει κατάθλιψη όταν το σκέφτεται. Με τη σκέψη αυτού του περιστατικού, αναπτύσσεται αρνητικότητα στο μυαλό ενός ατόμου και όλη η συμπεριφορά του γίνεται αρνητική. Με αυτόν τον τρόπο, το περιβάλλον περιβάλλον παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο να κάνει το μυαλό ενός ατόμου αρνητικό. Η αποτυχία στη ζωή του δημιουργεί επίσης αρνητικές σκέψεις. Όταν ένας άνθρωπος αποτυγχάνει σε ένα έργο, κρατάει αυτή την αποτυχία στο μυαλό του και φοβάται να ξεκινήσει οποιοδήποτε άλλο έργο, τότε δημιουργείται αρνητικότητα στο μυαλό του. Αναπτύσσει την αίσθηση ότι δεν πάει ποτέ μπροστά. Η υπερβολική αβεβαιότητα και η άμεση σκέψη για την αποτυχία της δράσης οδηγεί επίσης σε αρνητικότητα. Η αρνητικότητα αναπτύσσεται επίσης όταν οι άνθρωποι ανησυχούν συνεχώς. 

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης παίζει ρόλο στην αύξηση της αρνητικότητας. Η αρνητικότητα αυξάνεται όταν δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση. Μετά από αυτό το άτομο συγκρίνει με το καθένα και σχηματίζει γνώμη ανάλογα. Αφού βλέπει κανείς τη ζωή του χειρότερη από τη ζωή των άλλων, εμφανίζεται μίσος σε έναν άνθρωπο. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αρνητικότητας είναι ότι το άτομο έχει στο μυαλό του τον αντίκτυπο του αντίθετου τύπου γεγονότων που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Και, παρόλο που η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, προσπαθεί να πραγματοποιήσει τη δράση του συγκρίνοντάς την με το ίδιο περιστατικό του παρελθόντος. Η αρνητικότητα αναπτύσσεται από αυτό. Ο παρατεταμένος φόβος για ένα άτομο ή ένα αντικείμενο αναπτύσσει επίσης αρνητισμό. Η συναναστροφή με άτομα που σκέφτονται αρνητικά συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη της αρνητικότητας. Η μεγαλύτερη δύναμη της αρνητικότητας είναι ότι όσο υπάρχει, η καλή σκέψη δεν μπορεί ποτέ να αναπτυχθεί. Σε μια κατάσταση αρνητικότητας, ένα άτομο δεν έχει επίγνωση της δικής του ψυχικής κατάστασης. Εάν καλλιεργείται η αρνητικότητα, η ικανότητα ενός ατόμου να σκέφτεται και να κατανοεί μπορεί να μειωθεί και συχνά παίρνει λάθος αποφάσεις. Δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να πετύχουν. Αμφιβάλλει για τις δικές του ικανότητες. Η αρνητικότητα δημιουργεί επικίνδυνα προβλήματα στους ανθρώπους όπως η απάθεια, ο φόβος, το μίσος, ο θυμός, ο εκνευρισμός, το άγχος και η κατάθλιψη. Εξαιτίας αυτών, η προσέγγιση των ανθρώπων στη ζωή αλλάζει. Λειτουργεί ως ήπιο δηλητήριο για τον άνθρωπο. Μετά από αυτό, υπάρχει σοβαρός αντίκτυπος στην υγεία των ανθρώπων. Ένα άτομο δεν μπορεί να επιτύχει κανέναν από τους στόχους του, αποθαρρύνεται. Και, συχνά ο θάνατος ενός ατόμου μπορεί να συμβεί. Έτσι η αρνητικότητα καταστρέφει ένα άτομο από μέσα. Επομένως, θα πρέπει πάντα να έχει κανείς επίγνωση του σοβαρού κινδύνου της αρνητικότητας. Ποτέ δεν μπορεί κανείς να ζήσει μια θετική ζωή με αρνητικότητα. Θα εξηγήσουμε πώς να αποφύγετε την αρνητικότητα στο επόμενο άρθρο.

https://narayangiri.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποκρυπτογραφήθηκε μυστηριώδης ελληνική επιγραφή στην Αρχαία Σφίγγα

  Αποκρυπτογραφήθηκε μυστηριώδης ελληνική επιγραφή στην Αρχαία Σφίγγα Reporter Ιστορία 03/07/24, 17:30 Μια μυστηριώδης επιγραφή σε μια αρχα...