Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Στην κακία, απαντώ με αδιαφορία!

Στην κακία, απαντώ με αδιαφορία!

Φως και σκοτάδι… Μέσα μας παλεύει το καλό με το κακό, χωρίς αμφιβολία, μα σε κάποιους -σε πολλούς δυστυχώς- το σκιερό κομμάτι υπερτερεί.
Κάποτε η μοχθηρία αποκτάει μεγάλες διαστάσεις, καταστρέφει ζωές. Το αληθινά συχνό όμως είναι οι μικρές δόσεις χολής. Τα δηλητηριώδη βέλη που λαμβάνεις, δήθεν με χιούμορ, δήθεν λόγω αυθορμητισμού.
“Κακός είναι ο άνθρωπος που του αρέσει να ντροπιάζει τους άλλους” είπε ο φιλόσοφος Φ. Νίτσε και είχε απόλυτο δίκιο. Ο προβληματικός εύκολα ντροπιάζει, μειώνει, κατακρίνει όποιον πάρει η μπάλα και προσβάλει ‘με το γάντι’ ή ακόμα και με θράσος.

Τέτοια ενεργειακά βαμπίρ βρίσκονται παντού και παρακαλάνε να πάρεις μέρος κι εσύ στο θέατρο του παραλόγου που στήνουν συχνά – πυκνά.
Θα ανέβεις στην σκηνή μαζί τους; Θα καταλήξεις κι εσύ, χωρίς να το καταλάβεις, να είσαι ένας κλόουν μέσα στο τσίρκο τους; Δεν έχεις καμία δουλειά εκεί γύρω…
Σήκωσε την ασπίδα σου και μην αφήνεις να σε επηρεάζουν. Βάλε τα απαραίτητα όρια. Και θυμήσου: μην χάνεις τους τρόπους σου επειδή εκείνοι είναι ακαλλιέργητοι. Εσύ είσαι αλλιώς, δεν τους μοιάζεις.
Στην τελική, κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ κακοί για να τους πάρεις στα σοβαρά… Στην κακία να απαντάς με αδιαφορία!


https://thewomen.gr/

StavRoula

Συντάκτης

  • StavRoula

    Κατά κόσμον Σταυρούλα Αποστολίδου. Πάντα μου φαινόταν μαγικά αντιφατικό: στον υλικό μας κόσμο, οι άυλες λέξεις καθορίζουν τόσα πολλά. Δημιουργούν κι άλλους κόσμους, φανταστικούς… Αγαπώ τις λέξεις. Αγαπώ να καταγράφω σκέψεις, συναισθήματα και μικρές ή μεγάλες ιστορίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι   Δημοσιεύτηκε   02 Οκτ, 2024 |   In  Ελληνική  |  από   Γιώργος Αναστόπουλος  | Χρόνος προετοιμασίας 10  Λ...