Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Έχετε ό,τι χρειάζεται για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση;

 ΕΧΕΤΕ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ;


Από την επιβράδυνση της πανδημίας, πολλές επιχειρήσεις εμφανίστηκαν σιγά σιγά καθώς οι επαγγελματίες αναζητούν νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη. Μερικοί επαγγελματίες χτίζουν τις επιχειρήσεις τους ανεξάρτητα, άλλοι συνεργάζονται με άλλους και λίγοι μπαίνουν σε νέες επιχειρήσεις ως εργαζόμενοι και ανεβαίνουν στις τάξεις.

Όποια και αν είναι η κατάστασή σας, η μετατροπή του εαυτού σας σε έναν επιτυχημένο ιδιοκτήτη επιχείρησης θα απαιτήσει μακρά και προκλητική προετοιμασία. Δυστυχώς, δεν μπορούν όλοι όσοι ακολουθούν αυτό το μονοπάτι να πετύχουν, και μερικοί μάλιστα αποτυγχάνουν επειδή ανακαλύπτουν ότι δεν έχουν ό,τι χρειάζεται για να διευθύνουν την επιχείρησή τους, ακόμα κι αν είναι παθιασμένοι με τις προσφορές τους.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν έχετε ό,τι χρειάζεται για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση; Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν με το νέο σας εγχείρημα και να δείτε εάν είστε έτοιμοι για αυτό:

Έχετε μια διαδικτυακή παρουσία

Προτού η επιχείρησή σας καταφέρει να πετάξει, πρέπει να ενημερώσετε τους ανθρώπους ότι είναι εκεί έξω και να τραβήξετε την προσοχή τους. Εάν έχετε παρουσία στο διαδίκτυο σε οποιοδήποτε από τα συνηθισμένα κανάλια, οι άνθρωποι πιθανότατα θα σεβαστούν την επιχείρησή σας και θα τη θεωρήσουν ως μια κακή απόφαση ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Πρέπει επίσης να παρακολουθείτε ενεργά την επωνυμία που δημιουργείτε, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν η επιχείρησή σας κάνει πράγματι τη διαφορά και όχι απλώς μια άλλη επωνυμία.

Ελέγξτε τον εαυτό σας

Καθώς ελέγχετε την online αξία της επωνυμίας σας, θα πρέπει επίσης να κάνετε έναν εσωτερικό έλεγχο του εαυτού σας, και συγκεκριμένα της καριέρας σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε εάν οι στόχοι σας ευθυγραμμίζονται με τη νέα σας επιχείρηση και να προβείτε στις σωστές ενέργειες για να προσαρμόσετε αυτούς τους στόχους.

Εάν οι στόχοι σας είναι ευθυγραμμισμένοι με την επιχείρηση και οι στόχοι σας ευθυγραμμίζονται με μια καριέρα, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε για την επιχείρηση.

Αποκτήστε έναν προπονητή καριέρας

Εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας για να δείτε εάν είστε έτοιμοι για μια επιχείρηση ή μια αλλαγή στα μονοπάτια σταδιοδρομίας, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός προπονητή καριέρας. Ένας αδειούχος προπονητής καριέρας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τους σωστούς στόχους που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε την επαγγελματική σας πορεία, να προωθήσετε τον εαυτό σας και να επιτύχετε την καλύτερη προσφορά. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν το άνοιγμα μιας επιχείρησης ευθυγραμμίζεται με την επαγγελματική σας πορεία.

Δίκτυο

Είτε επιδιώκετε την καριέρα που έχετε επιλέξει είτε ξεκινήσετε μια επιχείρηση, θα χρειαστείτε συνδέσεις που θα σας βοηθήσουν να χτίσετε τις σωστές βάσεις για να πετύχετε. Αυτές οι συνδέσεις μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, και εάν επιδιώκετε έναν συγκεκριμένο στόχο, πρέπει να ξέρετε με ποιον να προσεγγίσετε και να δημιουργήσετε συνδέσεις.

Η εύρεση των σωστών συμβουλών και η μετάβαση στο σωστό μονοπάτι μπορεί να είναι δύσκολο αν σκοπεύετε να διευθύνετε μια επιχείρηση και χρειάζεστε συνδέσεις.

Επανασύνδεση με υπάρχοντα δίκτυα

Η οικογένεια και οι φίλοι σας μπορούν να αποτελέσουν το τέλειο σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία νέων συνδέσεων, καθώς έχουν δημιουργήσει μεμονωμένα δίκτυα. Ακολουθήστε τους για να δείτε αν μπορούν να σας συστήσουν συγκεκριμένα άτομα για δικτύωση και όταν το κάνουν, φροντίστε να δημιουργήσετε φιλίες μαζί τους, ώστε να σας θυμούνται ως κάποιον που νοιάζεται.

Ενημέρωση του προφίλ σας

Έχετε ενημερώσει πρόσφατα το επαγγελματικό σας προφίλ; Αν όχι, θεωρήστε το για να δείξετε τον επαγγελματισμό σας ως ιδιοκτήτης επιχείρησης. Εκτός από το βιογραφικό σας, πρέπει να ενημερώσετε τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρέπει να έχουν κρίσιμα σημεία όπως οι αναφορές, η εμπειρία σας και μια λεπτομερής ματιά σε αυτά που προσφέρετε.

Μόδα

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, πρέπει να δείξετε ότι εννοείτε την επιχείρηση και να δημιουργήσετε τη σωστή εντύπωση. Τα κατάλληλα ρούχα μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση στις επιχειρήσεις ή ως ιδιοκτήτης επιχείρησης.

Ελέγξτε την ντουλάπα σας για να δείτε αν έχετε τα κατάλληλα ρούχα που ταιριάζουν με την επιχείρησή σας ή την εμφάνιση που θέλετε να προσφέρετε ως ιδιοκτήτης επιχείρησης. Εάν πρόκειται να δείχνετε μοναδική αλλά και πάλι αξιοσέβαστη, μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα κομμάτια.

Πρακτική Άσκηση για Εμπειρία

Εάν αυτή είναι η πρώτη σας εισβολή στην επιχείρηση, η έλλειψη εμπειρίας σας μπορεί να γίνει μια από τις αδυναμίες σας. Θα βοηθούσε εάν σκεφτόσασταν να συμμετάσχετε σε πρακτική άσκηση ή να γίνετε εθελοντής για να αποκτήσετε εργασιακή εμπειρία και να δημιουργήσετε συνδέσεις.

Μην φοβάστε να βοηθήσετε

Είστε κάποιος που είναι εντάξει με το να βοηθάτε χωρίς να ζητάτε τίποτα; Εάν είστε, είναι ένα θετικό σημείο για εσάς εάν επιθυμείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση. Με το να μπορείτε να ζητήσετε και να προσφέρετε βοήθεια, θα είστε ανοιχτοί στη συνεργασία και θα λάβετε βοήθεια όταν συμβεί.

Να είστε ανοιχτοί στις ευκαιρίες

Όταν ξεκινάτε και διευθύνετε μια επιχείρηση, οι ευκαιρίες θα έρθουν στο κατώφλι σας. Εάν είστε έτοιμοι να αναλάβετε μια εταιρεία, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να επωφεληθείτε από αυτές τις ευκαιρίες και να τις σκεφτείτε θετικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας και να εστιάσετε στην επιτυχή οικοδόμηση και ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Εάν αποτύχετε σε αυτές τις ευκαιρίες, πρέπει να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ευκαιρία μάθησης και όχι ως οπισθοδρόμηση.

Αλλά αν προτιμάτε να αποφύγετε να ρισκάρετε και να βλέπετε κάθε ευκαιρία ως ρίσκο, η έναρξη μιας επιχείρησης μπορεί να μην είναι για εσάς. Θα δυσκολευτείτε επίσης να συνεργαστείτε με όσους επιθυμούν να ανοίξουν μια εταιρεία με αυτή τη νοοτροπία γιατί θα το εντοπίσουν αμέσως. Η νοοτροπία σας μπορεί επίσης να εξαπλωθεί στους υπαλλήλους, μειώνοντας τον ενθουσιασμό τους και επηρεάζοντας την απόδοσή τους.

Η έναρξη μιας επιχείρησης είναι μια σύνθετη απόφαση, ανεξάρτητα από το σημείο της καριέρας σας. Για να πετύχει, πρέπει να δώσετε το παράδειγμα και να βελτιώσετε τον εαυτό σας. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι προσπαθείτε να αλλάξετε τη νοοτροπία σας ενώ βάζετε τις βάσεις για την επιχείρησή σας, θα εξετάσουν την εταιρεία σας για τις ανάγκες τους και θα έχουν μια ευνοϊκή εντύπωση που μπορούν να μοιραστούν με άλλους. Αν δουν ότι η στάση και η εστίασή σας είναι αλλού, πιθανότατα θα στραφούν αλλού.

Επομένως, αφιερώστε χρόνο και ζυγίστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πριν κάνετε τη γραφειοκρατία για την επιχείρησή σας.

https://middleme.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου)

  Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου) Από το ιστολόγιο του Ν, Σαραντάκου  " Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία " ...