Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Η Μητέρα Θεά

 Η Μητέρα Θεά



Μυθολογική σκηνή του Περσέα να σκοτώνει τη Μέδουσα που απεικονίζεται σε μεγάλο αρχαίο βάζε (πίθος) από το 660 π.Χ., στη Θήβα. Τώρα μέρος της έκθεσης του Μουσείου του Λούβρου.
Αυτή η βίαιη πράξη είχε ως αποτέλεσμα να γεννηθούν τα παιδιά της Μέδουσας, το φτερωτό άλογο Πήγασος και ο γίγαντας Χρυσάορ, που ξεπήδησε από το λαιμό της. Ούτε ο θάνατος, ωστόσο, δεν μπορούσε να καταπνίξει τη δύναμη της Μέδουσας και ο Περσέας έπρεπε να κρατήσει το αποκεφαλισμένο κεφάλι της σε έναν ειδικό σάκο αρκετά ισχυρό για να το συγκρατήσει, που ονομαζόταν κύβισις.
Ο μύθος μπορεί να ήταν λίγο διαφορετικός στην αρχή, καθώς μπορείτε να δείτε εδώ απεικονίστηκε ως κένταυρος, μισή γυναίκα μισό άλογο. Αλλά αυτό εξηγεί ότι γέννησε έναν γίγαντα και ένα άλογο🤗και πείτε μας μόνο πόσο αρχαίες είναι οι ιστορίες για τους κένταυρους στα Βαλκάνια όπου οι άνθρωποι που καβαλούσαν άλογα εμφανίστηκαν σαν επικίνδυνα τέρατα, μισοί άνθρωποι - μισοί ζώα, στους γείτονές τους πώς δεν είχαν τόσο στενή σχέση με το άλογο.

Αναστάσης
Ανασταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλτσχάιμερ: Πόσα αυγά πρέπει να τρώνε οι άνω των 50 ετών για να μειώσουν κατά 47% τον κίνδυνο

Αλτσχάιμερ: Πόσα αυγά πρέπει να τρώνε οι άνω των 50 ετών για να μειώσουν κατά 47% τον κίνδυνο Μαριάννα Σπανού   Τα   αυγά   αποτελούσαν βασι...