Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Βρέθηκε σε αμόκ 48χρονος και κατέληξε στη φυλακή

 Βρέθηκε σε αμόκ 48χρονος και κατέληξε στη φυλακή

βρέθηκε-σε-αμόκ-48χρονος-και-κατέληξε-στ-1070518

Μπροστά σε νέο οικογενειακό δράμα δικαστές στον Βόλο απουσία δημοσίων ψυχιατρικών δομών

Μπροστά σε ένα ακόμη οικογενειακό δράμα βρέθηκαν δικαστές του Βόλου, οι οποίοι κλήθηκαν να αποφασίσουν για την «τύχη» 48χρονου Βολιώτη, ο οποίος είναι ψυχιατρικά ασθενής και λαμβάνει φαρμακευτική θεραπεία. Ο 48χρονος βρέθηκε χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή απειλή, μετά από σκηνικό έντασης που προκάλεσε το περασμένο βράδυ στο πατρικό του.

Όπως έγινε γνωστό, προχθές το βράδυ, ο 48χρονος, που εξακολουθεί να μένει με τους γονείς του στο ίδιο σπίτι, ήρθε σε ρήξη με τον πατέρα του. Ο γιος πάσχει από διαγεγνωσμένη ψυχιατρική νόσο για την οποία μάλιστα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι πάντα συνεργάσιμος για τη λήψη των απαιτούμενων φαρμάκων για την ψυχική του υγεία.

Μετά τον καβγά που είχε με τον πατέρα του, βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ. Αρχισε να φωνάζει και να απειλεί τον 75χρονο πατέρα, ενώ έσπρωξε τη μητέρα του με βία.

Ο 75χρονος κάλεσε την αστυνομία σε βοήθεια. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι στη Ν. Ιωνία, συνέλαβαν τον 48χρονο άντρα και τον οδήγησαν στην ψυχιατρική του νοσοκομείου, όπου όμως οι γιατροί έκριναν ότι δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί.

Χθες βρέθηκε στο εδώλιο κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή απειλή. Η κατάσταση της ψυχικής του υγείας ήταν εμφανής και δεν άφησε περιθώρια εφησυχασμού.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 48χρονο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Διέταξε την έκτιση της ποινής για διάστημα τριών μηνών και οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική του Κορυδαλλού. Για τους άλλους τρεις μήνες της ποινής ισχύει τριετής αναστολή.

Ουσιαστικά το δικαστήριο επέτρεψε στους γονείς του 48χρονου να «ανασάνουν» για τρεις μήνες από το βαρύ φορτίο της φροντίδας του ψυχιατρικά άρρωστου παιδιού τους.

Η Πολιτεία για μία ακόμη φορά απούσα από ένα οικογενειακό δράμα. Δεν υπάρχει καμία πρόνοια για ψυχιατρικά νοσούντες. Στις δημόσιες ψυχιατρικές δομές προβλέπεται νοσηλεία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι ψυχιατρικές κλινικές είναι στο σύνολό τους ιδιωτικές, που σημαίνει ότι οι οικογένειες των νοσούντων θα πρέπει να επωμιστούν το υψηλό κόστος νοσηλείας σε ψυχιατρικές δομές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

https://www.taxydromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Neom: Ποια είναι η πόλη – αίνιγμα που έχει άδεια να σκοτώνει όποιον αντιστέκεται στη δημιουργία της.

Neom: Ποια είναι η πόλη – αίνιγμα που έχει άδεια να σκοτώνει όποιον αντιστέκεται στη δημιουργία της. Γνωρίστε την πόλη Neom - Οι αντιπαραθέσ...