Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ελεύθεροι σκοπευτές στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και συλλήψεις καθηγητών-Ακυρώνονται εκδηλώσεις (Βίντεο)

 Ελεύθεροι σκοπευτές στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και συλλήψεις καθηγητών-Ακυρώνονται εκδηλώσεις (Βίντεο)

Δεκάδες μεγάλα πανεπιστήμια αντιδρούν στον πόλεμο της Γάζας-Η κυβέρνηση Μπάιντεν δείχνει το πρόσωπο της στην φοιτητική κοινότητα στις ΗΠΑ προκαλώντας κύμα διαμαρτυριών

Tι φοβούνται στις ΗΠΑ και εξαπέλυσαν κύμα συλλήψεων κατά φοιτητών και καθηγητών, ακόμα και με χρήση teaser, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερες διαμαρτυρίες των μεγαλυτέρων πανεπιστημίων;   

 

Ελεύθεροι σκοπευτές στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Αρκετοί φοιτητές και διαδηλωτές ανέφεραν ότι είδαν ελεύθερους σκοπευτές στις στέγες του Πανεπιστημίου του Οχάιο και του πανεπιστημίου Indiana Bloomingdale.

Βίντεο και φωτογραφίες των ελεύθερων σκοπευτών κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γρήγορα και έγιναν viral.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου Μπεν Τζόνσον επιβεβαίωσε αργότερα σε ΜΜΕ των ΗΠΑ,  ότι δεν υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές στην κορυφή του κτιρίου της Ένωσης του Οχάιο.

“Οι εντοπισμένοι αστυνομικοί ήταν κρατικοί λειτουργοί σε «θέση θέασης, παρόμοια με μια μέρα ποδοσφαιρικού αγώνα», ανέφερε ο ίδιος σε ειδησεογραφικό σταθμό, προκαλώντας την νοημοσύνη των χιλιάδων φοιτητών.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές τοποθετήθηκαν λόγω ανησυχιών για τη «δημόσια ασφάλεια», ανέφερε άλλη πηγή.
Μπαράζ συλλήψεων σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Emory κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης

Σε μια σοκαριστική στιγμή, πολλοί αστυνομικοί καθήλωσαν μια καθηγήτρια και της πέρασαν χειροπέδες σε μια διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στην πανεπιστημιούπολη

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης στο Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα, ένα ακόμη κολέγιο που “βράζει” από τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Βίντεο δείχνει έναν αστυνομικό να παλεύει με την καθηγήτρια οικονομικών Caroline Fohlin πριν την καθηλώσει τελικά με τη βοήθεια ενός άλλου αστυνομικού, ο οποίος αρχίζει να της περνά χειροπέδες καθώς αυτή φωνάζει: Είμαι καθηγήτρια!"

Φοιτητές γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορώντας την αμερικανική αστυνομία για «βαρβαρότητα»

Το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων επέκρινε το κολέγιο και την τοπική αστυνομία για χρήση «υπερβολικής βίας», καθώς αποκαλύφθηκε ότι τουλάχιστον 28 άτομα συνελήφθησαν στην πανεπιστημιούπολη.

Το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC) ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την τελετή αποφοίτησης για τους αποφοίτους του 2024 καθώς οι διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ έκλεισαν την πανεπιστημιούπολη.

"Με τα νέα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται φέτος, ο χρόνος που απαιτείται για την επεξεργασία του μεγάλου αριθμού προσκεκλημένων που έρχονται στην πανεπιστημιούπολη θα αυξηθεί σημαντικά.

Ως αποτέλεσμα, δεν θα μπορούμε να φιλοξενήσουμε την τελετή αποφοίτησης, που παραδοσιακά φέρνει 65.000 φοιτητές, οικογένειες , και φίλους στην πανεπιστημιούπολη μας ταυτόχρονα από τις 8:30 π.μ. έως τις 10 π.μ.», ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο USC στον ιστότοπο του.

Το πανεπιστήμιο σημείωσε ότι μεμονωμένες τελετές αποφοίτησης, παράδοσης διδακτορικών διπλωμάτων και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται μεταξύ 8 και 11 Μαΐου, αν και προειδοποίησε τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, να «δώσουν περισσότερο χρόνο» λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Μεταξύ των περιγραφόμενων μέτρων ασφαλείας που θεσπίστηκαν και σε άλλα πανεπιστήμια, είναι και η επίδειξη ειδικών εισιτηρίων προκειμένου να επιτραπεί η πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη, ενώ στους συμμετέχοντες θα ελέγχονται εξονυχιστικά οι τσάντες.

Ο ανταποκριτής του Fox News, Μπιλ Μελουγκίν, ανέφερε: "Το  USC ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την τελετή αποφοίτησης. Τα σχόλια κλείνουν. Βάναυσο για την τάξη του '24. Η διαδικασία αυτή έγινε και κατά τη διάρκεια του COVID το 2020”.

Η απόφαση ελήφθη αφού το πανεπιστήμιο USC ανακοίνωσε ότι η πανεπιστημιούπολη του θα παραμείνει κλειστή «μέχρι νεωτέρας» μετά τη μεγάλη αντι-ισραηλινή διαμαρτυρία την Τετάρτη που είχε ως αποτέλεσμα 93 συλλήψεις.

Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες έφτασε στην πανεπιστημιούπολη γύρω στις 4 μ.μ. αφότου οι ταραχοποιοί από την διαδήλωση με θέμα "Κατοχή Αλληλεγγύης στη Γάζα", αρνήθηκαν να ακολουθήσουν το αίτημα του πανεπιστημίου να εγκαταλείψουν την περιοχή, δήλωσε η Αστυνόμος Κέλλυ Μουνίζ.

Οι περιγραφές των φοιτητών για τα επεισόδια σχηματίζουν εικόνα όπου η βία κυριαρχεί. «Έριχναν ανθρώπους στο έδαφος, τους έβαζαν τα χέρια πίσω από την πλάτη, τους έσπρωχναν, τους έσερναν», δήλωσε ένας φοιτητής στο CBS.

Διαδηλώσεις σε αμερικανικά πανεπιστήμια και κολέγια είναι οι εξής:

    • Emerson College, Βοστώνη – 108 άτομα συνελήφθησαν την Πέμπτη, με την αστυνομία της Βοστώνης να δηλώνει ότι οι διαδηλωτές θα προσαχθούν σε δίκη. Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

    •  Alumni Park του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας – την Τετάρτη η αστυνομία ήρθε αντιμέτωπη με το πλήθος των διαδηλωτών και ακολούθησαν συλλήψεις.

    • Πανεπιστήμιο του Τέξας, Όστιν – Περισσότερα από 30 άτομα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές την Τετάρτη.

    • Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Νέα Υόρκη – Οι  φιλο-Παλαιστινιακές διαμαρτυρίες ξεκίνησαν από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, όπου την περασμένη εβδομάδα έγιναν περισσότερες από 100 συλλήψεις. Την Τετάρτη, το διοικητικό συμβούλιο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι υποστηρίζει σθεναρά την πρόεδρο Νεμάτ Σαφίκ.

    • Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Βοστώνη – Για δεύτερη μέρα φοιτητές βρίσκονται στο campus του Χάρβαρντ και διαδηλώνουν υποστηρίζοντας πως δεν σκοπεύουν να φύγουν από το σημείο μέχρι το πανεπιστήμιο να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

    • Πανεπιστημιούπολη του California State Polytechnic University, Humboldt. Οι φοιτητές έχουν καταλάβει δύο κτίρια και τα μαθήματα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως.

    • Στην Ουάσινγκτον, έχουν στηθεί καταυλισμοί στο Πανεπιστήμιο Georgetown, στο Πανεπιστήμιο George Washington (GW) και στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο.

    • Διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται επίσης στα πανεπιστήμια Γέιλ, ΜΙΤ, Μπράουν, Στάνφορντ και Τζονς Χόπκινς.

https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύνοψη του διάσημου μυθιστορήματος Madhyaratka Bacha του Salman Rushdie

  Σύνοψη του διάσημου μυθιστορήματος Madhyaratka Bacha του Salman Rushdie Midnight's Children  - Salman Rushdie Narayan Giri, Okhaldhung...