Αφράτα Κασερόψωμα που θα τιμηθούν δεόντως!Αφράτα Κασερόψωμα που θα τιμηθούν δεόντως!
Για σήμερα έχουμε μία τέλεια συνταγή για κασερόψωμα, σκέτος αφρός! Τρώγονται είτε ως πρωινό είτε ως σνακ κατά την διάρκεια της ημέρας!
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
400 ml γάλα
45 ml ηλιέλαιο
2 ασπράδια αυγών
720 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Τριμμένο κίτρινο τυρί
2 κρόκους αυγών
25 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
5 κουταλιές νερό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη ζύμη, διαλύοντας την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Στη συνέχεια, βάζουμε το λάδι, τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε καλά.
Κατόπιν, ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη.
Τέλος, τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Μετά τα 45 λεπτά, δουλεύουμε ελαφρώς την ζύμη και την χωρίζουμε σε 12 μέρη.
Τα ανοίγουμε με τα χέρια σε φύλλα και τοποθετούμε στην μία πλευρά τριμμένο κίτρινο τυρί, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Έπειτα, τυλίγουμε σε ρολά και τα κλείνουμε καλά.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλιτικό χαρτί και τα αλείφουμε με τους κρόκους.
Στη συνέχεια, διαλύουμε το αλεύρι στο νερό να γίνει χυλός και κάνουμε λεπτές γραμμές με το χυλό πάνω στα κασεροπιτάκια.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Τα κασερόψωμα μας είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
https://www.xrysessyntages.gr/category/gastronomia
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου