Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Απίστευτο ρεκόρ στη Σλοβενία: Έπεσε 26 βαθμούς η θερμοκρασία μέσα σε μια ημέρα

 Απίστευτο ρεκόρ στη Σλοβενία: Έπεσε 26 βαθμούς η θερμοκρασία μέσα σε μια ημέρα

Σλοβενία
Σλοβενία

Η κλιματική αλλαγή στα καλύτερά της

Την κλιματική αλλαγή στο πετσί τους βίωσαν οι Σλοβένοι καθώς καταγράφηκε ένα απίστευτο ρεκόρ αλλαγής θερμοκρασίας με το θερμόμετρο μέσα σε μια μέρα να πέφτει 26 βαθμούς.

Και ενώ οι θερμοκρασίες στη χώρα για δέκα ημέρες έφταναν έως και τους 36 βαθμούς Κελσίου θυμίζοντας καλοκαίρι, ο καιρός άλλαξε απότομα στις 16 Απριλίου με θερμοκρασίες κοντά στο 0 και ανέμους, βροχή και χιόνι. Και όλα αυτά σε μια ημέρα.

Προβλήματα προκάλεσε η απότομη κακοκαιρία

Η ανατροπή του καιρού προκάλεσε επίσης κάποιες ζημιές και διακοπές στην κυκλοφορία λόγω των ισχυρών ανέμων και της χιονόπτωσης. Η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το σημείο του μηδενός σε πολλά μέρη.

Οι μετρήσεις της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος δείχνουν ότι οι θερμοκρασίες το απόγευμα της 16ης Απριλίου ήταν κατά 25 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερες από την προηγούμενη ημέρα σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Το ρεκόρ πτώσης των 26,2 βαθμών μετρήθηκε στο Podcetrtek στα ανατολικά, όπου ο υδράργυρος έπεσε από τους 27,2 βαθμούς στις 15 Απριλίου στον ένα βαθμό Κελσίου στις 3 το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.

Χιόνι έπεσε σε μεγαλύτερα υψόμετρα, έως και 20 εκατοστά σε ορισμένα μέρη. Στο ορεινό καταφύγιο Kredarica στις Ιουλιανές Άλπεις, σε υψόμετρο 2.515 μ., έπεσαν 40 εκατοστά φρέσκου χιονιού και η χιονοκάλυψη εκεί έχει πλέον πάχος τριών μέτρων.

Ο Ster δήλωσε ότι η κατάσταση ηρεμεί, καθώς ο κυκλώνας που προκάλεσε τέτοιες καιρικές συνθήκες κινείται νότια. Ωστόσο, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και υπάρχουν ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις καλλιέργειες.

https://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοπ 10 ➤Πιο δυνατά Μυθικά Όπλα

Τοπ 10 ➤Πιο δυνατά Μυθικά Όπλα Transmission Head Η μυθολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε λάου και κουλτούρας . Όπου κάθε μια από αυτές εί...