Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΥΝΤΑΓΗ



Σήμερα σας προτείνω μια λαχταριστή Κιμαδόπιτα με χειροποίητο φύλλο, που αν ακολουθήσετε ακριβώς την συνταγή, δεν θα σας δυσκολέψει ούτε στο άνοιγμα του φύλλου αλλά ούτε και στην ολική παρασκευη της! Σας παραθέτω πιο κάτω και την αναλυτική συνταγή! Καλή επιτυχία! —————————————————————————— Για το Ζύμάρι: 🔴800γρ. αλευρι γ.ο.χ 🔴400-500ml νερό χλιαρό 🔴50-70ml κρασί λευκό ρετσίνα 🔴2-3 κ.σ. λάδι 🔴1 κ.σ. ξύδι 🔴 μισό κ.σ. αλάτι ——————————————————————————- Για την γέμιση: 🔴1 κ. ανάμεικτος κιμάς 🔴1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 🔴1-2 πράσα 🔴2 σκελίδες σκόρδο 🔴2 μεγάλα καρότα 🔴1 κ.σ. πελτέ Ντομάτασ 🔴200-400 ml κρασί λευκό(αναλόγως ποσο ζουμερό κιμά επιθυμείτε 🔴3 κλωνάρια σέλερι μαζί με μίσχο 🔴ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό 🔴αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκια, πάπρικα καυτερή —————————————————————————- Ψήνουμε στο προθερμασμένο στους 180-200 βαθμούς φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 160-170 βαθμούς και βάζουμε αέρα για όμορφο χρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόσα λεπτά χρειάζεται για να βράσετε σωστά ένα αυγό

  Πόσα λεπτά χρειάζεται για να βράσετε σωστά ένα αυγό Το βράσιμο ενός  αυγού  μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια δι...