Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Σ’ αγαπώ και μπορώ τα πάντα…

 Σ’ αγαπώ και μπορώ τα πάντα…

Μου έλεγαν ότι η αγάπη μπορεί να κάνει τα πάντα. Ήμουν μικρή και δεν καταλάβαινα αυτή την έκφραση. Μα πώς γίνεται μια λέξη να φτιάχνει ό,τι γκρεμίστηκε;
Μεγάλωσα και η αγάπη χαράχτηκε μέσα μου με αίμα ως κάτι πολύ σημαντικό. Ακόμα όμως να καταλάβω την δύναμη που είχε. Έπρεπε να μπω σε δύσκολα μονοπάτια για να αναζητώ κάτι που θα με λυτρώσει από τον πόνο και τις κακουχίες. Έπρεπε να ενθουσιαστώ, να απογοητευτώ, να τα παρατήσω. Έπρεπε να περάσω μέσα από αγκάθια για να δω τι σημαίνει αγαπώ, τι σημαίνει ζω.


Σ’ αγαπώ και τελικά τώρα κατάλαβα ότι μπορώ τα πάντα. Μέσα από την αγάπη όλα γίνονται πιο υποφερτά, όλα αντιμετωπίζονται πιο ομαλά. Ακόμα και ο πόνος γίνεται πιο γλυκός όταν η αγάπη σου κρατάει το χέρι. Όλα είναι αλλιώς όταν δίπλα σου έχεις αυτόν που αγαπάς, όταν εκτός την αγάπη που δίνεις, την εισπράττεις κιόλας. Όλα είναι αλλιώς όταν όλα είναι αμοιβαία.
Μπορώ για την αγάπη σου να αντέξω κάθε μαύρο που έρχεται πάνω μου, κάθε μαχαίρι που με κόβει σαν λεπίδα. Για μια τέτοια αγάπη αξίζει να ζεις και να αναπνέεις.


Η ζωή αξίζει όταν μπορείς να αγαπάς δίχως όρια, δίχως ανταλλάγματα και δίχως γιατί.
Σ’ αγαπώ και όχι μόνο γιατί μπορώ τα πάντα για σένα, σ’ αγαπώ και μπορώ να είμαι επιτέλους ευτυχισμένη.
Σ’ αγαπώ και μπορώ μέσα από τον πόνο να πάρω δύναμη και να αντέξω να ζω μόνο για σένα.
Η αγάπη σου για μένα είναι η δύναμη και η ελπίδα για να συνεχίσω να υπάρχω…


https://thewomen.gr/

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα 10 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου

  Τα 10 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου Princess Juliana, Saint Martin Δεν είναι λίγοι οι επιβάτες που κατά την απογείωση και την προσγ...