Ραπανάκι - Λαχανικό με Πολλαπλά Οφέλη για την Υγεία
🧿 Το ραπανάκι είναι ένα απλό, αλλά νόστιμο λαχανικό και υπάρχουν διάφορες ποικιλίες. Το λευκό ραπανάκι, το κόκκινο ραπανάκι, το μαύρο ραπανάκι. Η κάθε μία από αυτές τις ποικιλίες έχει ιδιαίτερες θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Τα κόκκινα ραπανάκια συνιστώνται στη δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Το λευκό ραπανάκι αποτοξινώνει και διεγείρει τη διαδικασία οξείδωσης. Όσο για το μαύρο ραπανάκι είναι γνωστό για τις θεραπείες βήχα και κρυολογήματος. Είναι επίσης αποτελεσματικό σε θεραπείες που έχουν σχέση με τη χροιά του δέρματος. Σε κάθε περίπτωση, όποιο κι αν είναι το χρώμα του, το ραπανάκι είναι ένα τραγανό, δροσιστικό και ελαφρώς πικάντικο λαχανικό. Τα φύλλα του είναι επίσης βρώσιμα. Όπως τα περισσότερα σταυρανθή λαχανικά, περιέχει αντιοξειδωτικά και βιοδραστικές ενώσεις που μπορεί να προστατεύουν από ορισμένους καρκίνους. Στην κουζίνα, τα ραπανάκια προσφέρουν πολλές δυνατότητες και σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε πιάτα που είναι τόσο υγιεινά όσο και πολύχρωμα. Τα ραπανάκια χρησιμοποιούνται σε διάφορες σπιτικές θεραπείες. Είναι χρήσιμα στη θεραπεία καρδιαγγειακών, γαστρικών, αναπνευστικών προβλημάτων κλπ.
📖 Κεφάλαια - ενότητες
⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎⬇︎
0:00 intro
0:21 Ραπανάκι - πολλαπλά οφέλη για την υγεία
0:31 Εισαγωγή
2:54 Διατροφική σύνθεση
4:07 Ευεργετικές ιδιότητες
4:28 Οφέλη
4:33 Ενίσχυση ανοσοποιητικού.
5:27 Αποτοξινώστε το αίμα σας
5:56 Ρίχνουν την πίεση
6:29 Αντιμυκητιακός παράγων
6:55 Απώλεια βάρους
7:21 Στην πρόληψη του καρκίνου
7:50 Διατηρούν τα νεφρά και το συκώτι υγιή
8:16 Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
8:56 Ενυδατώνουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου