Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Βόλος: 16χρονος κατέληξε από το Ίδρυμα στο Ψυχιατρείο – Ένα παιδί θύμα και θύτης

 Βόλος: 16χρονος κατέληξε από το Ίδρυμα στο Ψυχιατρείο – 

Ένα παιδί θύμα και θύτης

Στο Ψυχιατρείο του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε χθες για ακούσια νοσηλεία, ένα 16χρονο παιδί, τρόφιμος του Ιδρύματος Ανηλίκων στον Βόλο.

Παιδί παραβατικό, που δεν προσαρμόστηκε ποτέ στο Ίδρυμα. Κάθε βράδυ το έσκαγε και το πρωί είτε τους καλούσανε από το τμήμα για να τον «παραλάβουν», είτε η αστυνομία τον επέστρεφε στη βάση του. Κλοπές, ναρκωτικά, καυγάδες, κρίσεις, σπασίματα και ένταξη στο ποινικό σύστημα δικαιοσύνης με καταδίκες, ήταν η ζωή του 16χρονου που βίωσε από την οικογένειά του την εγκατάλειψη και την κακοποίηση.
Χθες με εισαγγελική εντολή και μετά από εκτίμηση της ψυχικής του υγείας από τους ψυχιάτρους του Νοσοκομείου Βόλου, το παιδί μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Η κακοποίηση και η παραμέληση τον οδήγησαν στην παραβατικότητα, ενόσω ως θύμα αλλά και ως δράστης, διένυε την παιδική του ηλικία. Το κακοποιημένο παιδί που οδηγήθηκε στο Ίδρυμα Ανηλίκων εμφάνισε πληθώρα προβλημάτων όπως η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών, οι συναισθηματικές εντάσεις, η επιβαρυμένη υγεία, και η παραβατικότητα. Στο ίδρυμα , μετά από αλλεπάλληλες κρίσεις λόγω της διαταραγμένης ψυχικής υγείας και της χρήσης ουσιών, «σήκωσαν τα χέρια ψηλά» καθώς κάθε ημέρα το έσκαγε, έκανε κλοπές και αναζητούσε ουσίες. Το Ίδρυμα απευθύνθηκε στην ψυχιατρική του Αχιλλοπούλειου η οποία δεν μπορούσε να φιλοξενήσει το παιδί περισσότερο από δέκα ημέρες. Άλλωστε το Αχιλλοπούλειο δεν διαθέτει ψυχιατρική παιδιών και εφήβων. Στο Παπανικολάου ο 16χρονος θα μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης και θεραπείας.

Πηγή: gegonota.news

https://www.onlarissa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πήγε να ανταλλάξει φθαρμένα χαρτονομίσματα 40.000 ευρώ όμως κατέληξε με χειροπέδες

Πήγε να ανταλλάξει φθαρμένα χαρτονομίσματα 40.000 ευρώ όμως κατέληξε με χειροπέδες Όπως αποδείχθηκε από τον έλεγχο του αριθμού σειράς των χρ...