Γίγαντες με ψητές πιπεριές
- Χρόνος προετοιμασίας
- Λεπτά
- Ώρα μαγειρέματος
- Λεπτά
- Επίπεδο Δυσκολίας Μέτριας δυσκολίας
Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό; Τότε πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε γίγαντες με ψητές πιπεριές!!
Οι ψητές πιπεριές απογειώνουν τους γίγαντες δίνοντάς τους μία διαφορετική γεύση. Αφότου ψήσουμε τις πιπεριές στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Ένας εύκολος τρόπος για να ξεφλουδίσουμε τις ψητές πιπεριές είναι να τις ψήσουμε στο φούρνο ολόκληρες και όταν θα τις βγάλουμε από το φούρνο να τις σκεπάσουμε με μία μεμβράνη. Οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν θα μαλακώσουν την φλούδα η οποία στη συνέχεια θα βγει πολύ εύκολα. Αφότου βγάλουμε την φλούδα στη συνέχεια κόβουμε τις ψητές πιπεριές ζουλιέν.
Τους γίγαντες αρχικά τους μουλιάζουμε για τουλάχιστον 8 ώρες. Στη συνέχεια τους βάζουμε σε μία κατσαρόλα με καθαρό νερό και τους αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Αλλάζουμε το πρώτο νερό και ξαναβάζουμε καθαρό αφήνοντας τους γίγαντες να βράσουν μέχρι το σημείο που θα έχουν μαλακώσει αλλά όχι να λιώσουν. Καθώς βράζουν οι γίγαντες μπορούμε να προσθέσουμε μιρεπουά για να δώσει παραπάνω γεύση.
Όταν θα έχουν βράσει οι γίγαντες τους βάζουμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε τη σύμβραση. Βάζουμε και τις ψητές πιπεριές μέσα και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στο φούρνο μέχρι να γλασάρει η σάλτσα.
Τους γίγαντες με ψητές πιπεριές τους σερβίρουμε είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως πρώτο. Μπορούμε να τους φάμε είτε κρύους είτε ζεστούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου