Γιαπράκια ή Λαχανοσαρμάδες...Όπως και να τα ονομάσουμε ωραιότατα είναι!!!
Γιαπράκια ή Λαχανοσαρμάδες...Όπως και να τα ονομάσουμε. Το ίδιο νοστιμότατα είναι !!!
Posted on 7:12 π.μ.by gata
Τα υλικά που θα χρειαστούμε.
🍁 Ένα λάχανο. Μέτριο
🍁 Ένα κιλό κιμά ανάμικτο
🍁 Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι. Καρολίνα
🍁 Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
🍁 Δύο μέτρια κρεμμύδια στον τρίφτη
🍁 Μια κουταλιά της σούπας πελτέ
🍁 Λίγο πιπέρι κόκκινο γλυκό
🍁 Λίγο πιπέρι μαύρο.
🍁 Αλάτι
🍁 Δύο λεμόνια. Το χυμό
Σε μία κατσαρόλα ζεματιζουμε το λάχανο. Αφού έχουμε αφαιρέσει. Το χοντρό κοτσάνι. Με το μαχαίρι.
Και σιγά σιγά. Αφαιρούμε τα φύλλα.
Αφού κρυώσουν. Αφαιρούμε τα σκληρά. Κοτσάνια. Και κρατάμε το. Φύλλο.
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
Και. Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα στο φύλλο. Και τα τυλίγουμε
Στο πάτο της κατσαρόλας. Τοποθετούμε. Τα σκληρά κοτσάνια. Για να μην μας κολλήσουν. Τα Γιαπρακια.
Προσθέτουμε νερό. Μέχρι να τα σκεπάζει.
Λίγο λάδι αλάτι πιπέρι. Και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Για να μην χαλάσουν.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Περίπου. Μια ώρα.
. . ΚΑΛΉ. ΌΡΕΞΗ.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα Στεργιου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
🍁 Ένα λάχανο. Μέτριο
🍁 Ένα κιλό κιμά ανάμικτο
🍁 Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι. Καρολίνα
🍁 Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
🍁 Δύο μέτρια κρεμμύδια στον τρίφτη
🍁 Μια κουταλιά της σούπας πελτέ
🍁 Λίγο πιπέρι κόκκινο γλυκό
🍁 Λίγο πιπέρι μαύρο.
🍁 Αλάτι
🍁 Δύο λεμόνια. Το χυμό
Σε μία κατσαρόλα ζεματιζουμε το λάχανο. Αφού έχουμε αφαιρέσει. Το χοντρό κοτσάνι. Με το μαχαίρι.
Και σιγά σιγά. Αφαιρούμε τα φύλλα.
Αφού κρυώσουν. Αφαιρούμε τα σκληρά. Κοτσάνια. Και κρατάμε το. Φύλλο.
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
Και. Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα στο φύλλο. Και τα τυλίγουμε
Στο πάτο της κατσαρόλας. Τοποθετούμε. Τα σκληρά κοτσάνια. Για να μην μας κολλήσουν. Τα Γιαπρακια.
Προσθέτουμε νερό. Μέχρι να τα σκεπάζει.
Λίγο λάδι αλάτι πιπέρι. Και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Για να μην χαλάσουν.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Περίπου. Μια ώρα.
. . ΚΑΛΉ. ΌΡΕΞΗ.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα Στεργιου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου