Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ


Υλικά:
500 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 200 γρ. γιαούρτι παραδοσιακό περίπου 200 ml λάδι (χρησιμοποιήστε για την μέτρηση το κεσεδάκι από το γιαούρτι) 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 2 αυγά (το ένα στην ζύμη και το δεύτερο στην γέμιση) Γέμιση: 200 γρ. μυζήθρα ή φέτα τυρί Ένα αυγό Λίγο πιπέρι Αλάτι (μόνο αν χρησιμοποιήσετε μυζήθρα)
Ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης.
Εκτέλεση:
Τοποθετώ σε μπολ το αλεύρι και το γιαούρτι.
Προσθέτω και το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το λάδι και το ένα αυγό.
Ζυμώνω μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ανοίγω φύλλο πάχους ενός εκατοστού και κόβω με ποτήρι δίσκους. Τοποθετώ ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Έπειτα, κλείνω τον κάθε δίσκο σε μισοφέγγαρο και πιέζω τις άκρες για να κολλήσουν καλά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30-35 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο) ώσπου να ροδίσουν καλά.
Απολαμβάνω ως πρωινό, σνακ ή βραδινό με γιαουρτάκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γρίπη Α και Γρίπη Β: Διαφορές σε συμπτώματα και αντιμετώπιση

  Γρίπη Α και Γρίπη Β: Διαφορές σε συμπτώματα και αντιμετώπιση Bigstock Μιχάλης Θερμόπουλος Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2025 19:00 Η κοινή γρίπη π...