Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Ανταλλαγή μαζικών επιδρομών Μόσχας-Κιέβου: Εφαλτήριο για UAV οι χώρες του ΝΑΤΟ στη Βαλτική; Αδιάκοπα χτυπήματα σε όλη την Ουκρανία (Βίντεο)

Ανταλλαγή μαζικών επιδρομών Μόσχας-Κιέβου: Εφαλτήριο για UAV οι χώρες του ΝΑΤΟ στη Βαλτική; Αδιάκοπα χτυπήματα σε όλη την Ουκρανία (Βίντεο)

 Αν επιβεβαιωθεί η συμμετοχή χωρών του ΝΑΤΟ στις επιδρομές, η μικρή νίκη του Κιέβου μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή

Χθες το βράδυ, τουλάχιστον επτά ρωσικές περιοχές ανέφεραν απόπειρες επιθέσεων από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ένας από τους στόχους ήταν το στρατιωτικό-πολιτικό αεροδρόμιο στο Πσκοφ, το οποίο, σύμφωνα με διάφορες πηγές, αποτέλεσε στόχο 10 έως 21 μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η ρωσική αεράμυνα δεν κατάφερε να τα αναχαιτίσει όλα. Το τοπικό Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων επιβεβαίωσε ότι αρκετά αεροσκάφη έπιασαν φωτιά ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, τέσσερα στρατιωτικά αεροσκάφη IL-76 υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αποφεύχθηκαν θύματα.

Το στοχευόμενο αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση σχεδόν 700 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία. Ενώ η απόσταση από το Πσκοφ μέχρι τα σύνορα της Λετονίας είναι περίπου 65 χιλιόμετρα.

Η πιθανότητα επίθεσης με UAV από το έδαφος των χωρών της Βαλτικής είναι πολύ υψηλή. Υπάρχει επίσης μια εκδοχή για το έργο μιας φιλο-ουκρανικής ομάδας σαμποτέρ στο έδαφος της Ρωσίας, που πιθανότατα αποσκοπεί στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ. Ωστόσο, αυτό θα ήταν μια περίπλοκη και ριψοκίνδυνη επιχείρηση από το καθεστώς του Κιέβου.

Εν πάση περιπτώσει, μια τέτοια πρόκληση θα μπορούσε να αποτελέσει βήμα προς μια τρομερή σύγκρουση.

Λίγο μετά την επίθεση στο Πσκοφ, τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν την πόλη Μπριάνσκ. Σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη, όλα καταρρίφθηκαν. Τοπικές πηγές έδειξαν ότι μετά τη συντριβή ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους ξέσπασε πυρκαγιά στο τοπικό εργοστάσιο μικροηλεκτρονικής Kremny EL.

Δύο ακόμη μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στη γειτονική περιοχή Οριόλ. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Στη συνέχεια, δύο UAV αναχαιτίστηκαν στην περιοχή Καλούγκα. Το ένα από αυτά έπεσε σε άδεια δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαιοειδών στην περιοχή Ντζερζίνγκι, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στην περιοχή.

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάρριψη δύο ακόμη μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή Ριαζάν.

Ένα άλλο UAV αναχαιτίστηκε στην περιοχή Ρούζσκι της Μόσχας.

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις άμυνας κατά υποβρυχίων και σαμποτάζ απέκρουσαν επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη θάλασσα στον κόλπο της Σεβαστούπολης.

Επιπλέον, γύρω στα μεσάνυχτα, ένα αεροσκάφος της ναυτικής αεροπορίας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψε τέσσερις βάρκες με Ουκρανούς αλεξιπτωτιστές με έως και 50 στρατιώτες στη Μαύρη Θάλασσα.

Εν τω μεταξύ, αεροπορικός συναγερμός ηχούσε αδιάκοπα σε όλη την Ουκρανία.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έπληξαν στόχους στο Κίεβο και σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, αυτή ήταν η πιο μαζική επίθεση στην πόλη από την περασμένη άνοιξη. Τουλάχιστον έξι στόχοι φέρεται να επλήγησαν. Ο δήμαρχος του Κιέβου επιβεβαίωσε πυρκαγιές στην περιοχή Σεβτσένκο, μεταξύ άλλων σε ένα διοικητικό κτίριο.

Τα ρωσικά πλήγματα έπληξαν επίσης στόχους στην Οδησσό. Η εγκατάσταση υποδομής στην περιοχή Ζιτόμιρ υπέστη ζημιές. Εκρήξεις ήχησαν στη Ζαπορόζιε, στο Κρίβι Ριχ και στην περιοχή Τσέρκασι.

Εγκλωβισμένος στο μέτωπο, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί με κάθε τρόπο να προκαλέσει τουλάχιστον κάποιες ζημιές στα ρωσικά μετόπισθεν. Η περασμένη νύχτα σηματοδότησε μια από τις πιο μαζικές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο ρωσικό έδαφος, η οποία μάλιστα οδήγησε σε κάποιες νίκες. Ωστόσο, αν επιβεβαιωθεί η συμμετοχή χωρών του ΝΑΤΟ στις επιδρομές, η μικρή νίκη του Κιέβου μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή.

https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η στιγμή που «σκάει» πυροσβεστήρας και ρίχνει άνθρωπο στο λιμάνι του Βόλου (βίντεο)

  Η στιγμή που «σκάει» πυροσβεστήρας και ρίχνει άνθρωπο στο λιμάνι του Βόλου (βίντεο) Δημοσιεύθηκε  08/05/2024 20:46 Τροποποιήθηκε  21:17 Στ...