🔝 5 συνταγές με κολοκυθάκια.
Ένας φίλος από την Ισπανία με έμαθε πώς να μαγειρεύω κολοκυθάκια τόσο νόστιμα!
Για να δείτε το video πατήστε με το κέρσορα πάνω στο YouTube
Εύκολες συνταγές για κολοκυθάκια στο φούρνο! Τα κολοκυθάκια στο φούρνο είναι τόσο νόστιμα που δεν έχετε παρά να τα δοκιμάσετε! Ένας φίλος από την Ισπανία με δίδαξε πώς να μαγειρεύω αυτές τις συνταγές λαχανικών. Δοκιμάστε το κι εσείς!
ΣΥΝΤΑΓΗ #1 00:01
4 κολοκυθάκια.
Αλας.
Αφήστε να δράσει για 10 λεπτά.
2 κρεμμύδια.
ηλιέλαιο.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά!
1 καρότο.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά!
4 πιπεριές.
Αλας. Μαύρο πιπέρι.
Μαγειρέψτε σκεπασμένο για 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά!
Αφαιρέστε το νερό από τα κολοκυθάκια.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά!
3 αυγά.
Γάλα 300 ml / 1,5 φλ.
ελαιόλαδο 30 ml
Αλεύρι 5 κουταλιές της σούπας.
μπέικιν πάουντερ 10 γρ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέστε το σκόρδο 5 λεπτά πριν το τέλος!
Ανηθο.
ηλιέλαιο.
Προσθέστε το μείγμα και απλώστε το.
Τυρί 150 γρ. / 1-2 φλ.
Θα είναι τόσο νόστιμο!
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C (350°F) για 35-40 λεπτά.
Μαγιονέζα 2 κουτ.
γιαούρτι 3 κουτ.
χυμό από 1/2 λεμόνι.
Φρέσκο κρεμμυδάκι.
Καλή όρεξη!
ΣΥΝΤΑΓΗ #2 07:46
3 κολοκυθάκια.
1/2 κόκκινο κρεμμύδι.
Αλας.
ταραχή.
Αφήστε να δράσει για 15 λεπτά.
Παρμεζάνα 70 γρ. / 1/2 φλ.
15 λεπτά αργότερα.
Στύψτε το νερό.
1 αυγό.
Φιλαδέλφεια ή ρικότα 180 γρ. / 1 φλ.
Φρυγανιά 140 γρ. / 1 φλ.
Βολβοί φαγώσιμοι.
Μαύρο πιπέρι.
Ανακατέψτε καλά.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C (350°F) για 30 λεπτά.
Ελαιόλαδο.
Φιδές 1/2 φλιτζάνι / 100 γρ.
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Ρύζι 2 φλιτζάνια / 400 γρ.
ταραχή.
βούτυρο 1 κουτ.
νερό 3 φλιτζάνια / 600 ml.
ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου.
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Καλή όρεξη!
ΣΥΝΤΑΓΗ #3 13:47
2 κολοκυθάκια.
Αλας.
Αφήνουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν για 10 λεπτά.
2 αυγα.
Έτοιμο για μαγείρεμα!
2 ντομάτες για όλη τη συνταγή.
Αφαιρέστε το νερό από τα κολοκυθάκια.
Τα αυγά είναι έτοιμα.
4 αυγά.
Ανακατέψτε καλά.
Μαύρο πιπέρι. 1 σκόρδο. Parsely.
γιαούρτι 3 κουταλιές της σούπας.
αλεύρι 6 κουτ.
Προσθέστε σταδιακά.
αλάτι (για γεύση).
Ελαιόλαδο.
Μοιράζουμε καλά το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (350°F) για 20 λεπτά.
Πρώτα μόνο η κάτω θέρμανση.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε 2 αυγά.
γιαούρτι 5 κουταλιές της σούπας.
Μαγιονέζα 3 κουταλιές της σούπας.
1 σκόρδο.
Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά.
Λίγο αλάτι.
Ανηθο.
Μαύρο πιπέρι ή καπνιστή πάπρικα.
Προσθέστε την ντομάτα και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά.
Μοτσαρέλα 80 γρ. / 1/2 φλ. (Προαιρετικός).
Προσθέστε τη μοτσαρέλα και μαγειρέψτε για άλλα 5-7 λεπτά.
Αρκετή παρμεζάνα (προαιρετικά).
Ανοίξτε την φωτιά και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά.
Βασιλικός.
Καλή όρεξη!
ΣΥΝΤΑΓΗ #4 21:43
4-5 κολοκυθάκια. 1 κιλό.
Κόβουμε σε φέτες πάχους 3-5mm.
Αλείφουμε ένα ταψί με ηλιέλαιο.
Ελαιόλαδο.
Αλας. Θυμάρι. Ρίγανη. Θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (400°F) για 25 λεπτά.
1 κρεμμύδι.
ηλιέλαιο.
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
5 ντομάτες.
Σπιτική σάλτσα Μαρινάρα!
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά.
Αλας. Ζάχαρη.
Τοματοπολτός 50 ml / 1/5 φλ.
Θυμάρι. Σκόρδο.
Μαγειρέψτε ακάλυπτα μέχρι να πήξει!
Parsely. Μαύρο πιπέρι.
Καπνιστές πιπεριές. Ανηθο.
Ρικότα 200 γρ. / 1 φλ.
Σκόρδο. Ελαιόλαδο.
Παρμεζάνα 40 γρ.1/2 φλ.
Μοτσαρέλα 60 γρ. / 1 φλ.
Δείτε το βίντεο πώς φτιάχνω αυτή τη σάλτσα!
Αλας. Μαύρο πιπέρι.
Ελαιόλαδο.
Τυρί 60 γρ. / 1/2 φλ.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C (400°F) για 25 λεπτά.
Καλή όρεξη!
ΣΥΝΤΑΓΗ #5 30:37
2 κολοκυθάκια.
Αλας.
Αφήνουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν για 15 λεπτά.
2 μεγάλες πατάτες.
Νερό.
Αφήνουμε τις πατάτες να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
1 κρεμμύδι.
Ελαιόλαδο.
1 καρότο.
Ανακατέψτε καλά.
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
2 πιπεριές.
ψιλοκόβουμε
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 3-5 λεπτά.
Αφαιρέστε το νερό από τα κολοκυθάκια.
Μην ξεχάσετε να ανακατέψετε τα λαχανικά!
Αφαιρέστε το νερό από τις πατάτες.
Τα λαχανικά είναι έτοιμα.
Καλαμπόκι 200 γρ. / 1 φλ.
Βολβοί φαγώσιμοι.
Parsely.
2 αυγα.
Αλας. Μαύρο πιπέρι.
Ανακατέψτε καλά.
Αλεύρι 200 γρ. / 1 φλ.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι.
Ανακατέψτε καλά!
ηλιέλαιο.
Μοιράζουμε καλά το μείγμα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C (400°F) για 30 λεπτά. Τυρί 100 γρ. / 1/2 φλ.
Μαγιονέζα 2 κουταλιές της σούπας.
Ελληνικό γιαούρτι 3 κουταλιές της σούπας
Σκόρδο.
Ανηθο.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου